5 av 5 gull til i Nordisk Mesterskap

Full skaff for Anita i Danmark

Anita Stenberg fortsetter å brilliere og tok like så godt seieren i alle sine fem disipliner under årets Nordiske Mesterskap i Danmark. Her forteller hun selv om helgens triumfer.

Fredag 9. - søndag 11. februar ble de Nordiske Mesterskap avholdt i Odense - og med stor suksess for min del!

Tre disipliner – tre gull

Fredag kjørte jeg 2 disipliner og lørdag 3 disipliner, hvor jeg ble nordisk mester i samtlige øvelser! 5 nye titler i boks, totalt 10 titler inntil videre på to år.

Øvelsene for meg i år var scratch, sprint, 500m TT, omnium og keirin.

Fredagen startet med sprint, en disiplin som alltid er spennende og morsom – da jeg normalt ikke kjører det. Jeg fikk en fin tid i en kald hall – 12,03sek (59,8km/t i snittfart). Dessverre var temperaturen ca. 10-12 grader, ikke særlig optimalt. Selv om de prøver å varme opp hallen er det vanskelig å få den opp til over 20 grader når det er minusgrader ute og taket er en teltduk, bokstavelig talt. Men det er vilkårene og sånn er det for alle! Jeg hadde den raskeste tiden av alle damene, og gikk videre til semifinalen. Den vant jeg også, og gikk videre til gullfinalen. Ny seier og dermed nordisk mester i sprint!

Samme dag hadde vi også scratchløp. 40 runder hvor vi samkjørte med juniorgutta. Det gir større felt, mer fart og flere taktiske utfordringer, da mine konkurrenter fortsatt er damene. Så mellom alle gutta skal jeg også holde øye med hvor damene sitter. Jeg fikk plassert meg bra og kjørt en kongespurt. Ble totalt 3'er i spurten (av alle damer og herrer!), og dermed ny nordisk mester også i denne disiplinen!

Bestetid i en kald hall

Lørdagen startet med 500m TT i en meget kald hall. Det var såpass kaldt for meg at jeg bestemte meg for å sykle med løse ben resten av dagen. En kald hall, hvor det er vanskelig å få varme i beina gir ikke de beste tidene. Men fordi forholdene heldigvis er de samme for alle, betød det at jeg likevel fikk den beste tiden og dermed ny nordisk mester i enda en disiplin!

Neste øvelse var omnium - 4 fellesstarter hvor vi damer igjen ble samkjørt med gutta, men i egne premieklasser. Det er alltid moro å bli utfordret av juniorgutta - høy fart og mer å se til! Og alt gikk etter planen. Jeg vant samtlige av øvelsene i omnium, og fikk også en ganske så god plassering blant gutta. Så ny gullmedalje på meg! Blir jeg noen sinne lei? Nei, aldri! :)

Siste øvelse for helgen (for meg) var keirin. Ny seier der også! Så totalt 5/5 gull!

Neste mål: VM

De neste to ukene er det full fokus frem mot VM!

VM arrangeres i Apeldoorn, Nederland fra 28.februar til 4. mars. Jeg er kvalifisert i omnium (fredag 2. mars - formiddag+ettermiddag+kveld) og poengløp (søndag 4. mars, ettermiddag/kveld). Løpene blir sendt på TV2 Sport (og kanskje Eurosport?). Oppdateringer følger når tiden nærmer seg!

Nyheter

IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2019 kl. 19.00  på Frogner Stadion Middelthuns gate 26, 0368 Oslo i...
Sykkelåret 2018 har bestått av oppturer og nedturer – store gleder og vanskelige perioder. Totalt har jeg vært på...
Berlin verdenscup                           ...
Løpsrapport Anita Nå er det ca. 1 måned siden NM på bane hvor jeg tok storeslem! Tiden har flydd siden den tiden, og...
Ved siden av Norseman var Ironman VM på Hawaii det store målet i år. Sesongen har gått veldig bra så langt og...
Rapport fra Norgesmesterskap på bane Helgen 12-14. oktober var det tid for Norgesmesterskap på banen. Arrangementet...
Rapport fra Sykkel-Anita Helgen 28-30. september var reisemålet Bordeaux for å delta i «Coupe de France Fenioux...
Så er banesesongen så vidt i gang etter EM! Det har vært en litt hardere periode etter EM, spesielt mentalt. Jeg har...
Sykkelklubben Hero inviterer til Gratis sykkelskole for barn mellom 8 og 10 år Fire tirsdager på rad fra 28. august...
Tirsdag 12.juni dro Simen, Tobias og jeg på en 2 ukers camping tur i Europa for å kjøre Crankworx i Innsbruck...