Flott seier i Rotterdam

Rå start på året for Anita

Anita Stenberg forteller om meget god form i Nederland: 

Så er ingenting umulig og alt er lett! Helgen kunne ikke vært bedre og jeg kunen ikke ha vært mer stolt over hva jeg har klart å få til! En litt "uheldig" 3. plass i scratch-løpet pga. en nøytralisering og omstart av løpet, men ellers et kongeløp, og uansett - en pallplass! Og etter det var det bare seier på seier! Seier i poengløp lørdag og seier i omnium - og alle dens disipliner om søndagen! For en måte å starte 2018 på! 

Torsdag 4. januar reiste jeg og min trener til Rotterdam for å sykle "Rotterdam Women Track Cup" som er et 3 dagers UCI-løp for damer samtidig med herrenes 6-dagersløp
 
Fredag 5. januar var det scratch på programmet. Løpet startet bra, jeg var aktiv og mye i front. Når det gjensto ca. 17 runder kom jeg i brudd med 2 andre, hvor vi fikk til et bra samarbeid og en god flyt. Dessverre ble løpet stoppet når det gjensto 9 runder, grunnet et stygt fall. Heldigvis gikk det bra med rytteren som falt. Men det betød også at løpet fikk omstart fordi helsepersonellet skulle ha tilgang til å hjelpe rytteren i fred og ro. Dermed skulle alle ned fra banen og vi fikk en omstart, hvor vi startet med 10 runder - og uten bruddet som opprinnelig var! Utrolig surt, fordi jeg hadde brukt masse krefter på å komme i brudd og selvfølgelig bare det å være i brudd. Men uansett, sånn er det noen ganger med sykkelløp. Liv og helse kommer alltid foran alt annet.

Tilbake til vårt korte 10 runders scratch-løp. Jeg åpnet spurten ganske tidlig med rundt 2 runder før mål, og hadde god fart på. Dessverre ikke god nok til å vinne, men podieplass ble det! Fikk en fin 3. plass, og fornøyd med det!  

Som å sveve på en rosa sky

Lørdag 6. januar var det poengløp som skulle kjøres. Og det var et sinnsykt løp! Det var nesten som å sveve på en rosa sky. Når beina lystrer, hodet er helt klart og alle brikkene faller på plass samtidig - ja, da er det gøy å sykle! Jeg tok raskt ledelsen i poengløpet, og så meg aldri tilbake. Jeg fikk totalt 30 poeng, hele 15 poeng foran nr. 2! Ingen fikk tatt en runde, det ble kun kjørt om spurtpoeng. Det var en fantastisk følelse, og er helt klart noe jeg skal og vil oppleve igjen! 

Dans på røde roser

Søndag 7. januar ble også en dans på røde roser. Jeg hadde lært fra i fredagen og hadde is i magen. Ventet med å åpne spurten til jeg visste at den var kort nok til at ingen kom forbi og lang nok til at ingen startet før meg. Og det gikk! Akkurat! Det var en tett og spennende spurt, som jeg vant! God start på omnium!

Temporace var rett og slett morsomt. Jeg vant temporace med 10 poeng, 5 poeng foran nr. 2! Eliminasjon var hardt og er alltid et vanskelig løp. Men jeg hadde kontroll, og seiret igjen! Utrolig! Poengløpet var så å si en gjentakelse fra lørdagen. Jeg fikk mange poeng underveis, og vant omnium klart med 156 poeng, 31 poeng foran nr. 2!

Det er gode poeng å få med seg når det er under en måned til kvalifiseringen til VM i februar/mars.

Neste løp blir verdencup’en i Minsk, Hviterussland, 17-19. januar.

Vi i IK Hero gratulerer Anita med glimrende prestasjoner og ønsker lykke til videre.

Nyheter

Bane VM i Polen ble arrangert 27.februar til 3. mars. Jeg var kvalifisert til scratch og omnium. Treningene og...
På IK Hero sitt årsmøte torsdag 14. februar 2019 foreslo styret og ordenskollegiet og utnevne to æresbevisninger....
Styret i IK Hero minner om årsmøtet 14 februar 2019, klokken 19:00 på Frogner stadion, kafeén i 2 etasje. Lenke til...
Siste avdelinger av verdenscup og VM-kvote! Sesongens to siste verdensup avdelinger skulle rundes av i New Zealand...
IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2019 kl. 19.00  på Frogner Stadion Middelthuns gate 26, 0368 Oslo i...
Sykkelåret 2018 har bestått av oppturer og nedturer – store gleder og vanskelige perioder. Totalt har jeg vært på...
Berlin verdenscup                           ...
Løpsrapport Anita Nå er det ca. 1 måned siden NM på bane hvor jeg tok storeslem! Tiden har flydd siden den tiden, og...
Ved siden av Norseman var Ironman VM på Hawaii det store målet i år. Sesongen har gått veldig bra så langt og...
Rapport fra Norgesmesterskap på bane Helgen 12-14. oktober var det tid for Norgesmesterskap på banen. Arrangementet...