Flott seier i Rotterdam

Rå start på året for Anita

Anita Stenberg forteller om meget god form i Nederland: 

Så er ingenting umulig og alt er lett! Helgen kunne ikke vært bedre og jeg kunen ikke ha vært mer stolt over hva jeg har klart å få til! En litt "uheldig" 3. plass i scratch-løpet pga. en nøytralisering og omstart av løpet, men ellers et kongeløp, og uansett - en pallplass! Og etter det var det bare seier på seier! Seier i poengløp lørdag og seier i omnium - og alle dens disipliner om søndagen! For en måte å starte 2018 på! 

Torsdag 4. januar reiste jeg og min trener til Rotterdam for å sykle "Rotterdam Women Track Cup" som er et 3 dagers UCI-løp for damer samtidig med herrenes 6-dagersløp
 
Fredag 5. januar var det scratch på programmet. Løpet startet bra, jeg var aktiv og mye i front. Når det gjensto ca. 17 runder kom jeg i brudd med 2 andre, hvor vi fikk til et bra samarbeid og en god flyt. Dessverre ble løpet stoppet når det gjensto 9 runder, grunnet et stygt fall. Heldigvis gikk det bra med rytteren som falt. Men det betød også at løpet fikk omstart fordi helsepersonellet skulle ha tilgang til å hjelpe rytteren i fred og ro. Dermed skulle alle ned fra banen og vi fikk en omstart, hvor vi startet med 10 runder - og uten bruddet som opprinnelig var! Utrolig surt, fordi jeg hadde brukt masse krefter på å komme i brudd og selvfølgelig bare det å være i brudd. Men uansett, sånn er det noen ganger med sykkelløp. Liv og helse kommer alltid foran alt annet.

Tilbake til vårt korte 10 runders scratch-løp. Jeg åpnet spurten ganske tidlig med rundt 2 runder før mål, og hadde god fart på. Dessverre ikke god nok til å vinne, men podieplass ble det! Fikk en fin 3. plass, og fornøyd med det!  

Som å sveve på en rosa sky

Lørdag 6. januar var det poengløp som skulle kjøres. Og det var et sinnsykt løp! Det var nesten som å sveve på en rosa sky. Når beina lystrer, hodet er helt klart og alle brikkene faller på plass samtidig - ja, da er det gøy å sykle! Jeg tok raskt ledelsen i poengløpet, og så meg aldri tilbake. Jeg fikk totalt 30 poeng, hele 15 poeng foran nr. 2! Ingen fikk tatt en runde, det ble kun kjørt om spurtpoeng. Det var en fantastisk følelse, og er helt klart noe jeg skal og vil oppleve igjen! 

Dans på røde roser

Søndag 7. januar ble også en dans på røde roser. Jeg hadde lært fra i fredagen og hadde is i magen. Ventet med å åpne spurten til jeg visste at den var kort nok til at ingen kom forbi og lang nok til at ingen startet før meg. Og det gikk! Akkurat! Det var en tett og spennende spurt, som jeg vant! God start på omnium!

Temporace var rett og slett morsomt. Jeg vant temporace med 10 poeng, 5 poeng foran nr. 2! Eliminasjon var hardt og er alltid et vanskelig løp. Men jeg hadde kontroll, og seiret igjen! Utrolig! Poengløpet var så å si en gjentakelse fra lørdagen. Jeg fikk mange poeng underveis, og vant omnium klart med 156 poeng, 31 poeng foran nr. 2!

Det er gode poeng å få med seg når det er under en måned til kvalifiseringen til VM i februar/mars.

Neste løp blir verdencup’en i Minsk, Hviterussland, 17-19. januar.

Vi i IK Hero gratulerer Anita med glimrende prestasjoner og ønsker lykke til videre.

Nyheter

Ironman South Africa Forrige helg var jeg i Port Elizabeth og deltok i Ironman South Africa. Det var der jeg...
4. April ble det arrangert finaleaften i SixDay-serien på Mallorca. Etter at jeg fikk 3. Plass i København...
Tok sjansen Torbjørn Hejman har til tross for sin unge alder mange år bak seg i klubben vår. For å forberede seg...
Anita Stenberg deltok i selveste verdensmesteskapet i banesykling forrige helg. VM ble arrangert i Apeldoorn,...
Anita Stenberg fortsetter å brilliere og tok like så godt seieren i alle sine fem disipliner under årets Nordiske...
Anita Stenberg fortsetter sin gode form og i Danmark ble det nesten seier under VRS Ladies Cup. Torsdag 1. januar...
Anita Stenberg avsluttet verdenscupen i suveren stil under helgens baneritt i Minsk. Onsdag 17. januar reiste jeg og...
INNKALLING TIL ÅRSMØTE IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2018 kl. 18.00. På Eikeli Videregående Skole,...
Anita Stenberg forteller om meget god form i Nederland:  Så er ingenting umulig og alt er lett! Helgen kunne...
I helgen var jeg I Portugal for å sykle konkurransen Troféu Internacional de Anadia! Totalt hadde jeg 10 løp fordelt på...