Gylne Gutuer

Norgescupavslutning for landeveisgutta på grus

Det var duket for en episk avslutningshelg med gateritt, tempo og grusritt i Hamar og Stange. Hero stilte mannsterke på gaterittet og Ola fikk med seg en fin 8. plass hjem. Etter å ha vært sterk hele rittet håpet vi på en topplassering, men det er mye som skjer i en finale i et sånt ritt. De to Thomasene og Mathias ble tatt ut en runde før mål men fikk likevel plasseringer rundt 40.

På lørdag ventet en lett rullerende tempoløype hvor det var duket for høye gjennomsnittshastigheter. Nå som Thomas Rem er tilbake fikk ikke Ola Jorde stilt til start (de har byttelånt TT sykkel). Thomas R ble beste Herorytter, men langt ned på listen med en 37. plass.

Årets siste Norges Cup ritt var Gylne Gutuer i området rundt Stange med flere lange gruspartier. Da laget stilte uten formsterke Sindre og Jonas, disse kjører Poyang Lake i Kina, var det Ola det skulle kjøres for. Utskillelsen startet allerede på første grusparti og det var stor strekk i feltet etter hvert parti, hvor også sidevinden gjorde seg gjeldene. Ola satt som en konge på gruspartiene, mye takket være CX bakgrunnen og mange timer i Nordmarka. Feltet var derimot svært nervøst og det var tydelig at mange ikke vet hva en landeveissykkel er god for på grusen og har altfor høyt trykk i dekkene. 2 ryttere fikk etter hvert en liten luke mens det avskallede feltet fortsatt var samlet etter 2 runder. På dette tidspunktet hadde vi kun Ola og Rem igjen. Inn på første gruspartiet skjedde det som ikke skulle skje og Thomas skled på grusen.

Dagen var over for han og vår lit ble satt til Ola. Det er vanskelig å få til et resultat når man er alene mot eksempelvis Uno-X. I mål ble Ola nr 35 i en gruppe 3 minutter bak vinneren. Bare 50 ryttere fullførte rittet!

Dette markerte slutten på landeveissesongen men vi er klare for CX allerede i slutten av måneden. Ola Jorde har også valgt å legge landeveissatsingen på hylla, men vi tror og håper han vil revurdere dette når veiene er tørre og solen skinner i 2018. En av Hero sine sterkeste og mest humørfylte ryttere vil bli savnet.

(Alle de flotte bildene er tatt av Pål Westgaard)

Nyheter

Bane VM i Polen ble arrangert 27.februar til 3. mars. Jeg var kvalifisert til scratch og omnium. Treningene og...
På IK Hero sitt årsmøte torsdag 14. februar 2019 foreslo styret og ordenskollegiet og utnevne to æresbevisninger....
Styret i IK Hero minner om årsmøtet 14 februar 2019, klokken 19:00 på Frogner stadion, kafeén i 2 etasje. Lenke til...
Siste avdelinger av verdenscup og VM-kvote! Sesongens to siste verdensup avdelinger skulle rundes av i New Zealand...
IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2019 kl. 19.00  på Frogner Stadion Middelthuns gate 26, 0368 Oslo i...
Sykkelåret 2018 har bestått av oppturer og nedturer – store gleder og vanskelige perioder. Totalt har jeg vært på...
Berlin verdenscup                           ...
Løpsrapport Anita Nå er det ca. 1 måned siden NM på bane hvor jeg tok storeslem! Tiden har flydd siden den tiden, og...
Ved siden av Norseman var Ironman VM på Hawaii det store målet i år. Sesongen har gått veldig bra så langt og...
Rapport fra Norgesmesterskap på bane Helgen 12-14. oktober var det tid for Norgesmesterskap på banen. Arrangementet...