Gylne Gutuer

Norgescupavslutning for landeveisgutta på grus

Det var duket for en episk avslutningshelg med gateritt, tempo og grusritt i Hamar og Stange. Hero stilte mannsterke på gaterittet og Ola fikk med seg en fin 8. plass hjem. Etter å ha vært sterk hele rittet håpet vi på en topplassering, men det er mye som skjer i en finale i et sånt ritt. De to Thomasene og Mathias ble tatt ut en runde før mål men fikk likevel plasseringer rundt 40.

På lørdag ventet en lett rullerende tempoløype hvor det var duket for høye gjennomsnittshastigheter. Nå som Thomas Rem er tilbake fikk ikke Ola Jorde stilt til start (de har byttelånt TT sykkel). Thomas R ble beste Herorytter, men langt ned på listen med en 37. plass.

Årets siste Norges Cup ritt var Gylne Gutuer i området rundt Stange med flere lange gruspartier. Da laget stilte uten formsterke Sindre og Jonas, disse kjører Poyang Lake i Kina, var det Ola det skulle kjøres for. Utskillelsen startet allerede på første grusparti og det var stor strekk i feltet etter hvert parti, hvor også sidevinden gjorde seg gjeldene. Ola satt som en konge på gruspartiene, mye takket være CX bakgrunnen og mange timer i Nordmarka. Feltet var derimot svært nervøst og det var tydelig at mange ikke vet hva en landeveissykkel er god for på grusen og har altfor høyt trykk i dekkene. 2 ryttere fikk etter hvert en liten luke mens det avskallede feltet fortsatt var samlet etter 2 runder. På dette tidspunktet hadde vi kun Ola og Rem igjen. Inn på første gruspartiet skjedde det som ikke skulle skje og Thomas skled på grusen.

Dagen var over for han og vår lit ble satt til Ola. Det er vanskelig å få til et resultat når man er alene mot eksempelvis Uno-X. I mål ble Ola nr 35 i en gruppe 3 minutter bak vinneren. Bare 50 ryttere fullførte rittet!

Dette markerte slutten på landeveissesongen men vi er klare for CX allerede i slutten av måneden. Ola Jorde har også valgt å legge landeveissatsingen på hylla, men vi tror og håper han vil revurdere dette når veiene er tørre og solen skinner i 2018. En av Hero sine sterkeste og mest humørfylte ryttere vil bli savnet.

(Alle de flotte bildene er tatt av Pål Westgaard)

Nyheter

Ironman South Africa Forrige helg var jeg i Port Elizabeth og deltok i Ironman South Africa. Det var der jeg...
4. April ble det arrangert finaleaften i SixDay-serien på Mallorca. Etter at jeg fikk 3. Plass i København...
Tok sjansen Torbjørn Hejman har til tross for sin unge alder mange år bak seg i klubben vår. For å forberede seg...
Anita Stenberg deltok i selveste verdensmesteskapet i banesykling forrige helg. VM ble arrangert i Apeldoorn,...
Anita Stenberg fortsetter å brilliere og tok like så godt seieren i alle sine fem disipliner under årets Nordiske...
Anita Stenberg fortsetter sin gode form og i Danmark ble det nesten seier under VRS Ladies Cup. Torsdag 1. januar...
Anita Stenberg avsluttet verdenscupen i suveren stil under helgens baneritt i Minsk. Onsdag 17. januar reiste jeg og...
INNKALLING TIL ÅRSMØTE IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2018 kl. 18.00. På Eikeli Videregående Skole,...
Anita Stenberg forteller om meget god form i Nederland:  Så er ingenting umulig og alt er lett! Helgen kunne...
I helgen var jeg I Portugal for å sykle konkurransen Troféu Internacional de Anadia! Totalt hadde jeg 10 løp fordelt på...