Jonas Orset med seier i Gran Fondo World Tour

Hero-rytter Jonas Orset forsvarte sin sammenlagtledelse i Gran Fondo World Tour

Eliterytter Jonas Orset viste seg som den sterkeste i årets Gran Fondo World Tour og vant rittserien sammenlagt foran andremann fra Styrkeprøven, Knut Sande. Et 200 km langt fjellritt i Pyreneene på grensen mellom Spania, Frankrike og Andorra skulle avgjøre sammendraget for 2017. Herorytteren hadde ledelsen etter seieren i Styrkeprøven Trondheim-Oslo, men hadde kun et knapt forsprang på 48 poeng – tilsvarende minuttet ned til Knut Sande fra OSI. 

– Det var et tøft ritt. Vi skulle over 5 fjellpass og 3600 høydemeter. Distansen var mye kortere enn Trondheim-Oslo, men profilen skulle ikke gjøre dette stort enklere. – Jonas Orset

En gruppe på 7 mann kjørte i fra opp første bakke, og samarbeidet til halvveis i rittet. Franske Sebastien Pillon, med flere sterke resultater under franske eliteløp, rykket i utforbakken og Jonas tok opp jakten på han i den påfølgende stigningen mot Col de la Creu.

– Jeg håpet å komme opp til franskmannen slik at vi kunne sammarbeide med å holde feltet bak oss. I stedet var det Knut Sande som hentet meg på slettene. Vi jobbet godt sammen og tok etter en stund også igjen franskmannen. 

Jonas Orset forteller at de tre gikk sammen inn i siste bakke. Det var en 19 kilometer bakke med 700 høydemeter. Det ble litt føling på hverandre og ingen turte å gå helhjertet inn for å kjøre i fra. Snittprosenten på bakken var lav, noe som gjorde det lettere å sitte på hjul enn å komme unna.

– Som leder av sammendraget var det ikke min oppgave å angripe. Likevel hadde jeg lyst å gå for seieren på etappen også. Men jeg viste ikke helt hvor jeg hadde konkurrentene mine, og turte ikke kjøre på meg syre. Jeg prøvde meg litt, men valgte å holde hodet kaldt.

De tre kom samlet til toppen av den siste bakken og kun en utforkjøring skulle avgjøre rittet. Inn mot mål var de enda samlet og det var Knut Sande som viste seg raskest gjennom det tekniske oppløpet. Franske Pillon ble 2, mens Jonas 3.

– Jeg ønsket å gå for seieren, men avslutningen var rett og slett uforsvarlig og jeg tok ikke like store sjanser som de to andre. Dermed måtte jeg også ta til takke med 3.plass, men det holder jo til seier i sammenlagt, noe var det viktigste! Jeg vil også skryte litt av Knut Sande, en kraftkar på over 90 kg. At han hang med hele veien synes jeg er imponerende. Har en beundringsverdig vinnerskalle. Heldigvis passet løypen meg godt og jeg følte jeg hadde overtaket og kontroll på trøyen. Likevel var det deilig å rulle over linja å vite at jeg er årets vinner av Gran Fondo World Tour!

Vi i IK Hero gratulerer Jonas så mye med sammenlagtseieren

Det er alltid morro når Hero-ryttere viser seg frem internasjonalt. For Jonas er neste stopp Kina der han og lagkamerat fra IK Hero, Sindre Bjerkestrand Haugsvær, skal sykle for mikslaget CCN i Tour of Poyang Lake. Rittet består av 11 etapper og starter 12.september. Lykke til gutter!

Nyheter

IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2019 kl. 19.00  på Frogner Stadion Middelthuns gate 26, 0368 Oslo i...
Sykkelåret 2018 har bestått av oppturer og nedturer – store gleder og vanskelige perioder. Totalt har jeg vært på...
Berlin verdenscup                           ...
Løpsrapport Anita Nå er det ca. 1 måned siden NM på bane hvor jeg tok storeslem! Tiden har flydd siden den tiden, og...
Ved siden av Norseman var Ironman VM på Hawaii det store målet i år. Sesongen har gått veldig bra så langt og...
Rapport fra Norgesmesterskap på bane Helgen 12-14. oktober var det tid for Norgesmesterskap på banen. Arrangementet...
Rapport fra Sykkel-Anita Helgen 28-30. september var reisemålet Bordeaux for å delta i «Coupe de France Fenioux...
Så er banesesongen så vidt i gang etter EM! Det har vært en litt hardere periode etter EM, spesielt mentalt. Jeg har...
Sykkelklubben Hero inviterer til Gratis sykkelskole for barn mellom 8 og 10 år Fire tirsdager på rad fra 28. august...
Tirsdag 12.juni dro Simen, Tobias og jeg på en 2 ukers camping tur i Europa for å kjøre Crankworx i Innsbruck...