Marius Elvedal Nr 2 i Haugesund Ironman.

Les Marius sin rittraopport her

Ironman 70.3 Haugesund- 2. Plass

På søndag deltok jeg i Ironman 70.3 Haugesund i strålende vær og gode forhold.

Dette var først og fremst en del av oppkjøringen mot Norseman, men når jeg står på startstreken er det bånn gass. Har fått trent veldig bra på sykkel siden Sør Afrika, men det har blitt litt mindre løping pga. et vondt kne, som nå heldigvis har blitt bra. Formen generelt har vært veldig bra, så på forhånd håpet jeg at jeg skulle være med å kjempe om seieren i totalen.

 

Jeg startet i første gruppe som var en fellesstart for de som mest sannsynlig ville være de som skulle kjempe i toppen. Vi ble fort en gruppe på 4-5 i teten. Jeg følte jeg hang lett med her, men ca halvveis på svøm mistet jeg gruppa. Usikker på om det var dårlig fokus, eller de som økte tempoet. Ble da liggende alene, og jeg måtte stoppe opp en gang for å speide hvor jeg skulle. Det var veldig vanskelig å sikte i løypa, så jeg tapte endel tid her. Jeg er i utgangspunktet håpløs på å navigere på svøm, så det var skjebnesvangert når jeg mistet teten.

Opp av vannet og inn i skiftesonen som nummer 4. Ca. 2 minutter bak teten. Skiftingen gikk perfekt og jeg stormet gjennom og hoppet på sykkelen.

Vi som kjørte halvdistansen startet 1 time bak de som kjørte fulldistansen. Så fra første centimeter på sykkelen begynte jeg å ta igjen deltagere fra fulldistansen. Det lå 2 stykker på bakken med sykkel mellom beina rett bak linja hvor vi kunne starte å sykle, og veldig mange andre som kava seg i gang. Det var rimelig kaos i starten når folk var svimle og surra med det ene og det andre i starten på sykkel. Var nå spent på hvordan det skulle gå å passere så mange i den tekniske smale sykkelløypa.

Jeg kom fint i gang og kjente fort at beina var bra! Også veldig gøy å suse forbi deltagerne på fulldistansen, veldig motiverende. Og det var så sjukt mange av de som heiet på meg på veien oppover i feltet, det opplever man ikke så ofte. Jeg kjørte meg fort opp på 2. Plass, og skjønte det bare var Allan Hovda som lå foran meg i løypa. Det fløyt skikkelig bra og jeg følte jeg mestret den teknisk krevende løypa optimalt. Utenom en 90 graders-sving hvor jeg havna i grøfta da jeg var for fokusert på å passere alle foran meg innen svingen. Tapte heldigvis ikke veldig mye tid på det. Jeg var sikker på at jeg ville ta igjen Allan før T2 med min sterke sykling, men han syklet tydeligvis enda fortere.... inn i skiftesonen fikk jeg sekundering om at jeg var 6 minutter bak. Da skjønte jeg at fokuset måtte rettes mot å sikre 2. Plassen da han er en bedre løper enn meg.

Igjen gikk skiftesonen strålende. Ut på løp kjentes beina bra ut. Jeg hadde ingen anelse om hvor langt bak de andre var, men hadde fokus på å løpe teknisk godt og holde jevn planlagt tempo. Ut til vending var det veldig ensomt. Ingen konkurrenter og knapt publikum. Så det måtte jobbes med hodet.

Ved vending etter ca. 8 km møtte jeg første gang forfølgerne. 3. Og 4. Mann var 5-6 minutter bak meg. Da begynte jeg bli rimelig sikker på 2. Plassen. Det gjaldt bare å ikke gå på smellen. Justerte tempoet litt ned, så jeg var safe og visste de ikke ville ta meg igjen om jeg holdt den farta inn.

Ut på andre runden begynte det å fylle seg opp både med konkurrenter og publikum. Ble etterhvert et fantastisk liv på brygga, og jeg løp altfor fort der hver runde! Endte på en løpetid på 1t 22 min, som er blant de bedre løpene jeg har hatt, lønner seg tydeligvis med et kontrollert tempo og ikke bare gønne på til det er stopp. Som jeg ofte har gjort... :)

Kom i mål på 2. Plass, og klasseseier på tiden 4 timer og 8 minutter. Formen er i skikkelig oppsving og jeg fikk ut det jeg var god for på søndag. Håper på enda litt bedre form til Norseman så jeg kan være med å kjempe om pallen.

I tillegg var det kult å følge mange kjente på fulldistansen etter vi var i mål. Ikke minst Karoline som gjorde en veldig bra konkurranse og endte på 3. Plass i sin klasse.

Tusen takk til IK Hero og mine sponsorer Spinn.no, Mizuno, Sailfish og Din Kiropraktor.  Og takk for alle gratulasjoner og hyggelige meldinger etter løpet!

/Marius

Nyheter

I skrivende stund befinner jeg meg i Cambridge, New Zealand etter en 11 timers flytur og 12 timers nattesøvn!...
Norgesmesterskap bane 2019 Igjen i år ble NM bane avholdt i Odense, Danmark; 15-17. november. Eneste IK Hero...
Rapport fra verdenscup #2 i Glasgow Etter en god start i verdenscup #1 i Minsk, så jeg frem til å dra videre til...
Vi ønsker Dere velkommen til 50. utgaven av Enebakk Rubdt. Påmeldingen er nå åpnet. Lenke til påmelding og...
Klubbutvikling Styret sammen med utvalgte medlemmer gjennomførte klubbutviklings-weekend på Stenaline lørdag 9. til...
Rittrapport fra VerdensCup i Minsk  Endeling var det tid til verdenscup! Og siste viktige poeng til OL skal...
2019 ble en god sesong for min del, kanskje den beste jeg har hatt. Mange gode høydepunkter. Oppnådde følgende...
EM Bane EM Bane – et av sesongens store mål og høydepunkter! EM ble arrangert i Apeldoorn, Nederland, 16-20....
  Flott prestasjon av IK Hero-ryttere under Nordisk mesterskap bane 2019. Elite Damer Sprint og Keirin ble...
Kvalifikasjon til verdenscup Endelig kom det offisielt – jeg er igjen i år kvalifisert til verdenscup! Det har...