Marius, rapport fra VM-deltagelse

Ironman VM Hawaii

Ved siden av Norseman var Ironman VM på Hawaii det store målet i år. Sesongen har gått veldig bra så langt og treningsperioden før avreise Hawaii gikk som planlagt. Vi reiste bort 2 uker før konkurransen for å akklimatisere til varmen og tidsforskjellen.

På Hawaio er det massestart på svømmingen med 1700 menn som ble sluppet av gårde ved et kanonskudd. Allerede 10 minutter før startskuddet var det mye knuffing om posisjonene. Startskuddet gikk og kaoset var i gang. De første 1000 meterne var mer som en boksekamp enn en svømmekonkurranse, og det sugde krefter. Halvveis ved vending løsnet det litt og feltet ble mer spredd. Ble ganske lettet da jeg så tiden 58 min og 50 sek etter svøm, da jeg trodde jeg hadde surra det til i kaoset. Det virker som løypa var litt lang med ca 3950m, så da var dette en god tid for meg. Suste gjennom T1 på 2 min og 2 sek, som må ha vært blant de raskeste tidene. Desverre er det ikke her en Ironman avgjøres.

Var på ca 350. plass etter svøm og følte jeg var i god posisjon til å kunne kjøre meg godt opp i feltet på syklingen. Ut på Queen K føltes beina veldig bra, og jeg suste forbi den ene store gruppa etter den andre. Det satt seg litt mer etter 5-6 mil og jeg havnet i en mer stabil gruppe med 5-10 andre som sykla ganske likt som meg. Ved vending Hawi startet kjøret. Nedskjøringen derfra var nok det partiet jeg syklet hardest. Her sprakk gruppene opp og jeg tok igjen mange av de som hadde syklet for hardt første halvdel. Ut på Queen K begynte jeg igjen å ta igjen store grupper, og klarte disponere kreftene veldig bra hele veien. Vi var veldig heldige med vinden i år, så det gikk unna uten å bruke spesielt mye krefter. Syklet på 4t og 33 min, og hadde masse krefter igjen. Hadde syklet meg solid opp på listene og var på skuddhold til  å sluttid sub 9 timer og pallplass i klassen.

T2 gikk fint og løpebeina kjentes veldig fine ut. NÅ skulle det gå! Bare holde igjen nok i starten og ikke sprenge meg selv! Jeg holdt igjen og det gikk irriterende lett. Jeg ville bare skuffe på første kilometerne. Etter 4 km så var det derimot slutt på moroa. Jeg hadde flydd gjennom sentrum og løpt så sakte som planlagt. Pulsen begynte å stige, og skallebanken kom. Roet da ned tempo for at pulsen skulle komme ned, og tok meg god tid i drikkestasjonene. Formen ble bare verre de neste kilometerne, og ved 6-8 kilometer klarte jeg så vidt stå på beina. Pulsen var fortsatt skyhøy og svimmelheten ekstrem. Har kun hatt denne følelsen en gang før. Og det var på nøyaktig samme sted for nøyaktig tre år siden. Jogget nå rolig videre, med onde tanker i hodet om å bryte. Aldri hatt så sterke tanker om å bryte før. Kunne ikke skjønne hvordan jeg  skulle klare å løpe 42 km i den tilstanden. Heldigvis sank pulsen etter 20 min med harahjerte og skallebank ut øra. Følte meg litt bedre igjen når jeg nærmet meg sentrum ved ca 12 km, men klarte ikke få fart på kroppen. Det ble med svært rolig jogging. Følte meg ganske dum som la ut på runden ut Queen K og mot Energy Lab. Der gikk jevnt å trutt på 5.30-6.00 pace. Ut av Energy Lab fikk jeg en kjempeknekk igjen, harahjerte, skallebanken og svimnelheten slo til igjen. Helt forferdelig følelse. Kom meg opp på Queen K og klarte holde det gående til mål. Endte på en løpetid på 3t og 51 minutter. Langt bak det jeg vet jeg er god for, og var veldig skuffet etter målgang og et par dager etter. Allikevel er jeg veldig fornøyd med at jeg fullførte og klarte presse meg gjennom mararonet selvom alle lemmer i kroppen strittet i mot. Viljestyrken er hvertfall i orden. Endte på 9 timer og 29 min. 363. Plass totalt og 73. I min klasse.

Takk til Karoline og mamma som har vært med denne gangen og hjulpet meg i de siste forberedelsene. Og takk til IK Hero og mine sponsorer Din Kiropraktor, Mizuno og Spinn.no som støtter meg på veien mot mine mål. Er allerede godt i gang med å planlegge 2019 :)

 

Nyheter

Løpsrapport Anita Nå er det ca. 1 måned siden NM på bane hvor jeg tok storeslem! Tiden har flydd siden den tiden, og...
Ved siden av Norseman var Ironman VM på Hawaii det store målet i år. Sesongen har gått veldig bra så langt og...
Rapport fra Norgesmesterskap på bane Helgen 12-14. oktober var det tid for Norgesmesterskap på banen. Arrangementet...
Rapport fra Sykkel-Anita Helgen 28-30. september var reisemålet Bordeaux for å delta i «Coupe de France Fenioux...
Så er banesesongen så vidt i gang etter EM! Det har vært en litt hardere periode etter EM, spesielt mentalt. Jeg har...
Sykkelklubben Hero inviterer til Gratis sykkelskole for barn mellom 8 og 10 år Fire tirsdager på rad fra 28. august...
Tirsdag 12.juni dro Simen, Tobias og jeg på en 2 ukers camping tur i Europa for å kjøre Crankworx i Innsbruck...
Rittrapport fra Anita, GP Polen! I helgen var siste “test” innen et av sesongens større mål; EM. EM er om 3,5 uke...
Fredrik Wilmann vant 2.etappen i Uno X Tour de Hallingdal fredag 6. juli. Les kommentarer og intervju på...
Ironman 70.3 Haugesund- 2. Plass På søndag deltok jeg i Ironman 70.3 Haugesund i strålende vær og gode forhold....