Marius, rapport fra VM-deltagelse

Ironman VM Hawaii

Ved siden av Norseman var Ironman VM på Hawaii det store målet i år. Sesongen har gått veldig bra så langt og treningsperioden før avreise Hawaii gikk som planlagt. Vi reiste bort 2 uker før konkurransen for å akklimatisere til varmen og tidsforskjellen.

På Hawaio er det massestart på svømmingen med 1700 menn som ble sluppet av gårde ved et kanonskudd. Allerede 10 minutter før startskuddet var det mye knuffing om posisjonene. Startskuddet gikk og kaoset var i gang. De første 1000 meterne var mer som en boksekamp enn en svømmekonkurranse, og det sugde krefter. Halvveis ved vending løsnet det litt og feltet ble mer spredd. Ble ganske lettet da jeg så tiden 58 min og 50 sek etter svøm, da jeg trodde jeg hadde surra det til i kaoset. Det virker som løypa var litt lang med ca 3950m, så da var dette en god tid for meg. Suste gjennom T1 på 2 min og 2 sek, som må ha vært blant de raskeste tidene. Desverre er det ikke her en Ironman avgjøres.

Var på ca 350. plass etter svøm og følte jeg var i god posisjon til å kunne kjøre meg godt opp i feltet på syklingen. Ut på Queen K føltes beina veldig bra, og jeg suste forbi den ene store gruppa etter den andre. Det satt seg litt mer etter 5-6 mil og jeg havnet i en mer stabil gruppe med 5-10 andre som sykla ganske likt som meg. Ved vending Hawi startet kjøret. Nedskjøringen derfra var nok det partiet jeg syklet hardest. Her sprakk gruppene opp og jeg tok igjen mange av de som hadde syklet for hardt første halvdel. Ut på Queen K begynte jeg igjen å ta igjen store grupper, og klarte disponere kreftene veldig bra hele veien. Vi var veldig heldige med vinden i år, så det gikk unna uten å bruke spesielt mye krefter. Syklet på 4t og 33 min, og hadde masse krefter igjen. Hadde syklet meg solid opp på listene og var på skuddhold til  å sluttid sub 9 timer og pallplass i klassen.

T2 gikk fint og løpebeina kjentes veldig fine ut. NÅ skulle det gå! Bare holde igjen nok i starten og ikke sprenge meg selv! Jeg holdt igjen og det gikk irriterende lett. Jeg ville bare skuffe på første kilometerne. Etter 4 km så var det derimot slutt på moroa. Jeg hadde flydd gjennom sentrum og løpt så sakte som planlagt. Pulsen begynte å stige, og skallebanken kom. Roet da ned tempo for at pulsen skulle komme ned, og tok meg god tid i drikkestasjonene. Formen ble bare verre de neste kilometerne, og ved 6-8 kilometer klarte jeg så vidt stå på beina. Pulsen var fortsatt skyhøy og svimmelheten ekstrem. Har kun hatt denne følelsen en gang før. Og det var på nøyaktig samme sted for nøyaktig tre år siden. Jogget nå rolig videre, med onde tanker i hodet om å bryte. Aldri hatt så sterke tanker om å bryte før. Kunne ikke skjønne hvordan jeg  skulle klare å løpe 42 km i den tilstanden. Heldigvis sank pulsen etter 20 min med harahjerte og skallebank ut øra. Følte meg litt bedre igjen når jeg nærmet meg sentrum ved ca 12 km, men klarte ikke få fart på kroppen. Det ble med svært rolig jogging. Følte meg ganske dum som la ut på runden ut Queen K og mot Energy Lab. Der gikk jevnt å trutt på 5.30-6.00 pace. Ut av Energy Lab fikk jeg en kjempeknekk igjen, harahjerte, skallebanken og svimnelheten slo til igjen. Helt forferdelig følelse. Kom meg opp på Queen K og klarte holde det gående til mål. Endte på en løpetid på 3t og 51 minutter. Langt bak det jeg vet jeg er god for, og var veldig skuffet etter målgang og et par dager etter. Allikevel er jeg veldig fornøyd med at jeg fullførte og klarte presse meg gjennom mararonet selvom alle lemmer i kroppen strittet i mot. Viljestyrken er hvertfall i orden. Endte på 9 timer og 29 min. 363. Plass totalt og 73. I min klasse.

Takk til Karoline og mamma som har vært med denne gangen og hjulpet meg i de siste forberedelsene. Og takk til IK Hero og mine sponsorer Din Kiropraktor, Mizuno og Spinn.no som støtter meg på veien mot mine mål. Er allerede godt i gang med å planlegge 2019 :)

 

Nyheter

Kvalifikasjon til verdenscup Endelig kom det offisielt – jeg er igjen i år kvalifisert til verdenscup! Det har...
Rittrapport fra Praha 5-8. juli En litt annerledes tur enn forventet. Jeg hadde gledet meg og sett mye frem til å...
Resultatliste. nytt format pr 9/9-19 Startlisten finner du her.
Ritt-rapport fra Cottbus Poengsamlingen til verdenscupp’en fortsetter, og denne gangen gikk turen til Cottbus i...
Sykkelklubben Hero inviterer til Gratis sykkelskole for barn mellom 8 og 10 år Fire torsdager på rad fra 29. august...
Seniorgruppa – aktivitetsrapport april – juli 2019 Seniorgruppa har i år bestått av: Odin Eikeland – ny Ole...
Rapport fra Derny EM​   Historiens første Derny EM for kvinner ble endelig arrangert i år! Herrene har hatt...
http://www.treserecittadipordenone.com/wp/it/streaming-it/Ritt-rapport fra Tsjekkia 18. juli Etter 2,5 uke med...
Rapport fra European Games   Mitt første European Games, og første gang jeg er med i et arrangement i regi...
NM bronsje i lahgtemop for IK Hero ved Sindre Bjerkestrand Haugsvær, Joachim Strindin og Marius Wold. 1-...