Ny rapport fra Anita

OL det store målet

Rapport fra Sykkel-Anita

Tiden har flydd siden sist jeg skrev en rapport, så det er på tide med en oppdatering!

I skrivende stund sitter jeg på flyet fra Mallorca til Praha. Og er på vei til min første UCI-konkurranse siden min bronsemedalje til VM tilbake i mars.

Det betyr at det er 6 måneder siden jeg sist hadde et startnummer på ryggen!

 

For å sku litt tilbake i tiden:

Korona-situasjonen begynte å sette ting litt på spissen for meg.

Jeg fikk tid til å tenke og føle på hvordan jeg hadde det i Danmark, og de mulighetene Danmark kan gi meg frem til OL 2021.

OL 2021 betyr alt for meg, og jeg vil ofre alt for at jeg skal være i mitt livs beste form. jeg har vært mye frustrert i forhold til min egen trening og de mulighetene jeg har hatt i Danmark.

Danmark har gitt meg mye, men jeg følte at det ikke ga meg nok. Jeg var begrenset i min trening på banen, jeg fikk ikke de mulighetene jeg hadde bruk for. Jeg kunne ikke trene på mine premisser, og jeg følte ikke at det ble tatt hensyn til at jeg trener frem til OL. Jeg kan ikke trene det samme som en gutt på 15 år eller en mosjonist på 45 år. Det ga mye negativitet inn i min hverdag, noe jeg ikke ønsket og hadde bruk for.

Samtidig var jeg velvitende om at så snart vi kommer til oktober blir det mindre og mindre treningstid på banen frem til mars. Treninger blir avlyst grunnet arrangement og treningsløp. Alle mosjonister og landeveissyklister tar opp treningstiden og plassen. Mine muligheter til å få trent skikkelig forsvinner i de månedene jeg har mest bruk for det.

Sola Arena er rett rundt hjørnet. Ville jeg klare å holde ut til 1. januar? Hva om banen blir forsinket? Hva som strukturen ikke fungerer fra start? Risikoen for at alle vil inn på Sola Arena og risikoen for at det tar tid å bygge opp en skikkelig struktur er der. Har jeg virkelig lyst til å ta den risikoen, nå som jeg står foran det viktigste året av livet mitt?

Jeg stilte meg spørsmålet hva jeg aller helst ville. Hvor kunne jeg få oppfylt mine mål og drømmer? Min drøm har alltid vært Mallorca. Av flere grunner.

Været er fantastisk. Tenk å ikke skulle se på YR hver eneste evige dag. Hver eneste evige time. For å kunne planlegge treningen.

Veiene. Uendelig muligheter. Flatt, bakker. Få biler. Så å si ingen lyskryss. For ikke å snakke om banen.

Palma Arena – en flott innendørsbane klar til bruk. Son Moix, en helt nyrenovert utendørsbane, bare 3 minutter fra innendørsbanen. Kan det bli bedre?

Ikke minst, miljøet. Landslaget til Irland bor her. Fantastiske mennesker. Flere landslag kommer for å trene på banen. Noen av de spanske rytterne bor her. Bare fellesskapet i seg selv er også fantastisk.

Jeg var nødt til å ta et valg. Nødt til å ta en sjanse. Mallorca er dyrere enn Danmark. Husleien øker, jeg er avhengig av å ha en bil, og baneleien er også mye dyrere. Utgiftene generelt dobles.

Hva med min trener? Det er nok ingen hemmelighet at jeg og min trener fungerer som team. Og jeg legger nok heller ikke skjul på at han er utrolig betydningsfull og viktig for meg. Så ja – han må med. Han kan dessverre ikke bo der fulltid. Det blir annerledes for meg, når jeg er vant til å kunne sparre med han daglig, og ha daglig oppfølging til treninger. Men det er en utfordring jeg er klar til å ta.

Mallorca er et stort pluss på pluss, minus at det er dyrene og minus at jeg i perioder skal være min egen sparringspartner.

Så jeg tok sjansen. Jeg fikk en av de irske jentene til å dra på visning for meg, og jeg skrev under kontrakt på et lite hus midt på øya.

Nå har jeg vært 2 små uker på Mallorca, og allerede møtt mange nye fantastiske mennesker. Jeg har hatt startnummer på, for første gang siden VM, hvor jeg konkurrerte i scrach og poengløp på utendørsbanen i Son Moix. Hvor jegvant dameklassen, og ble nr. 2 hos herrene.

Jeg nyter et miljøskifte og nye muligheter. Jeg nyter de treningene jeg allerede har hatt, og ser frem til mange flere kilometer på veiene her, samt mange timer på banen. Det er fantastisk å glede seg til hver eneste evige trening, selv de «kjedelige» turene på 2-3 timer. Mallorca-timer er noe helt annet enn andre timer. Og ja, spanske tider er vel heller ikke helt som andre tider 

Nå er jeg på vei til Praha for å begynne å samle UCI-poeng igjen. Det blir spennende å se hvordan min form er, samt mine konkurrenters form!

Foto, IME Ajuntament de Palma

Nyheter

Nå er det igjen duket for Enebakk rundt. Coronasituasjonen satte en stopper for rittet de to siste årene....
Runde 3-4 – London – 3-4. desember Siste avdeling ble i London, da Israel dessverre ble avlyst grunnet nye...
Rapport fra Champions League Det helt nye innenfor banesykling i år har vært Champions League! Det er en ny liga...
Rapport fra Champions League Det helt nye innenfor banesykling i år har vært Champions League! Det er en ny liga...
Det første NM på Sola. Suksess til Hero Aasmund vant sprint og 1000m Sindre vant 4000m og bronse på sprint Anita...
Bane VM Bane VM ble arrangert i Roubaix, Frankrike 20-24. oktober. Jeg var blitt kvalifisert i alle individuelle...
Første øvelse, scratch, er jeg fornøyd med, selv om resultatet uteble. Jeg tok en sjanse og så en mulighet til å gå...
Rapport fra Sykkel-Anita Det blir en kort og informativ rapport i denne omgang; Snart 2 måneder har gått siden OL...
Rapport fra Sykkel-Anita Det blir en kort og informativ rapport i denne omgang; Snart 2 måneder har gått siden OL...
NM Utfor på Hafjell. Hero stiller med 8 ryttere. Fredag 24. september. Løypa er åpen for trening Lørsag...