Rapport fra Anita

Full fart med forberedning til sesongstart

Rapport fra Sykkel-Anita April

Da er det på tide med en liten oppdatering fra meg igjen!

 

I skrivende stund er det full fart med forberedning til sesongstart i Glasgow fra d. 20 – 24. april!

 

Mars-måned

Mars-måned har mer eller mindre kun vært fokus på trening og å bli klar til sesongstart.  Mer eller mindre alt har gått som planlagt, med et lite avbrekk grunnet både sykdom, liktorn og fjerning av visdomstenner.

En kort influensa, enten ren sykdom eller som en reaksjon på tann-operasjonen er jeg usikker på, men det satt meg ut i 2-4 dager, men heldigvis kom jeg fort på beina igjen, og «heldigvis» fikk jeg alle tre tingene på rappen – så var jeg hvert fall ferdig med sykdom for i år 

 

Jeg har ellers blitt utfordret med mye god trening på landeveien, en uke på utendørsbanen på Mallorca og nå tilbake på innendørsbanen på Mallorca.

 

Aerodynamikk

Jeg hadde besøk av Olympiatoppen i en ukes tid, noe som var veldig spennende og lærerikt. Fredrik, fra den tekniske avdeling, kom til Mallorca for å hjelpe til med optimalisering av aerodynamikk, tekstil og utstyr. Foreløpig er det kun en startfase, hvor vi er i gang med å innstille og forstå «Aeropod» som er et redskap jeg kan bruke aktivt under trening for å få umiddelbar tilbakemelding om min cdA, som sier noe om hvor aerodynamisk jeg selv er, tekstil-valget eller utstyret er. Det er lavterskel, hvor jeg kan se om bytte av tøy, hjelm, hjul, og grep om styret kan gi meg noen fordeler ved at jeg sykler fortere på færre watt. I tillegg fikk vi tatt mange gode film, som Olympiatoppen kan ta med seg videre og analysere i dybden på deres lab.

En umiddelbar endring vi allerede har gjort, er at jeg må ha hjelmen lengre tilbake på hodet, for å få en bedre luftstrøm. Alle små endringer blir til en stor endring i siste ende!

 

Nederland var og trente på Mallorca også i samme periode som Fredrik var på besøk. Nederland er en av de aller største nasjonene innenfor banesykling, så jeg kan love at de ble nysgjerrige på hva vi drev med når Fredrik satt opp linen med GoPro kamera som fulgte meg rundt på banen. Det er litt gøy når vår lille nasjon kan få et lite mentalt grep på en så stor nasjon som Nederland 

 

Siste finprepp innen Glasgow

De neste to ukene er det full fokus på banetrening. Jeg har fått besøk av Alzbeta fra Slovakia, Gustav fra Sverige og Galin fra Bulgaria, så vi en fin liten gjeng som kan trene og presse hverandre. Det er kvalitet på hver økt, hvor grenser skal presses, både fysisk og mentalt!

 

Nils van der Poel

I tillegg har jeg lest Nils van der Poel sine 62 sider om treningen hans de to siste årene opptil hans OL gull i Bejing. Det var interessant og inspirerende å lese om hans metode og hans filosofi. Han var jo ikke som alle andre, og gjorde ting på sin måte. Han trente hardt og til tider ekstremt, men holdt fast i at restitusjon var minst like viktig som selve treningsjobben.

Han brukte den treningsmetoden som ga han motivasjon og den treningsfilosofien som passet hans mentalitet.

Jeg har alltid trent litt annerledes enn mine konkurrenter – og alltid trodd på at jeg vil være den beste banesyklisten i verden, og derfor trene etter hva jeg har bruk for i akkurat mine konkurranser. Van der Poel kan i det minste bekrefte at det å være annerledes er bra og det å trene etter sitt hjerte er det beste!

[Et bilde som inneholder tekst Automatisk generert beskrivelse]

 

«Back on Track» dokumentar

Mandag 4. april ble dokumentarserien «Back on Track» publisert på Eurosport Player og GCN +, som er en dokumentarserie på 5 episoder fra UCI Track Champions League. Jeg er litt usikker på om den er tilgjengelig i Norge i øyeblikket, men den er om ikke annet, på vei! Dette er kjempespennende for å promotere banesykling, og jeg er litt stolt over å være med i denne dokumentaren!

 

 

Nå er det tid til å forberede meg til morgendagen, som består av 2 hardøkter på banen, føste økt fra 9-12 og andre økt fra 14-16.30.

 

Ny rapport kommer etter Glasgow! 

 

I mellomtiden ønsker jeg dere en riktig fin påske!

Nyheter

Oppsummering juni/juli   Etter siste rapport, har det vært en roligere periode med tanke på større...
  2-Mila. Søndag 28.august kl. 10.  Start og mål ved Hvervenbukta. Åpent for alle klasser....
Henrik Fjellheim kjørte inn til 34 plass.under sykkel NM landevei søndag 26. juni 2022. Resultatliste ...
Rittrapport fra Anita Denne pinsen, 4. - 6. juni ble brukt på en reise til Tyskland, til henholdsvis Singen og...
Rittrapport fra Milton, Canada – Nations Cup # 2   Andre avdeling av årets Nations Cup var i Milton, 13-14....
Søndag 8. mai går Follorittet av stabelen. Nils, leder av IK Hero stiller. Hyggelig om han får følge i turritt...
  Live resltater finner du her. PDF finner du her.   Startliste pr 1. mai alfabetisk...
Rapport fra Glasgow Nations Cup Så ble banesesongen endelig skutt i gang med årets første Nations Cup i Glasgow,...
Søndagstur 24. april Avreise fra Skullerud Sportssenter kl. 10:00 Rolig tur til Drøbak, med god tid til...
Enebakk Rundt 2022. Endelig er vi tilbake etter at koronarestreksjoner satte stopper for rittet. I år er det 50....