Rapport fra Anita

Nations Cup, Glasgow

Rapport fra Glasgow Nations Cup

Så ble banesesongen endelig skutt i gang med årets første Nations Cup i Glasgow, helgen 22-24. april.

Tidligere, når det het World Cup, ble man forhåndskvalifisert, men med Nations Cup, så har vi kvalifikasjonsheat tidligere på dagen, innen vi har finalene på kvelden.

For min del, var det kun omnium som gjaldt.

 

Lørdag 23/04 – Omnium

Dagen startet med to kvalifikasjonsheat, hvor topp 12 går videre til finalen. Kvalifikasjonen går over 40 runder med 4 spurter underveis med poeng til de 4 første rytteren.

Kvalifikasjonsheat er nok noe av det mest nervepirrende, da man i prinsippet «bare» skal klare å bli topp 12. Likevel er kvalifikasjonsløp helt annerledes enn vanlige løp, da man ikke sykler for å vinne, men man sykler for å klare det. Det betyr at noen ryttere vil ta i 90 %, noen tar i 110 %, mens andre tar i 75 %, alt avhengig av hva deres plan og mål er.

Jeg ville heller være på den sikre siden og bruke krefter, enn å spare og risikere å ikke komme med. Jeg tok en omgang med amerikanske Lilly Williams, og endte som nr. 2 i mitt kvalifikasjonsheat – trygt og sikkert videre, selv om mange krefter ble brukt.

Finalen

Selve finalen startet kl. 18.30 og sluttet kl. 22.00. Det var 4 intense løp med kort pause i mellom. Helt perfekt til meg og akkurat slik jeg liker omnium best!

Jeg var veldig spent og nervøs innen start, men det hele falt heldigvis på plass når vi endelig kom i gang og startskuddet hadde gått.

I scratch endte jeg som nr. 7 i en hektisk finale, hvor det var litt dytting og kamp om plassen. Det var en god start og det lovet godt for resten av kvelden! I tempo endte jeg på 9. plass, som var helt OK – lite som skulle til for at jeg hadde kommet i topp 5, men jeg var fortsatt fornøyd da jeg vet jeg hadde gjort det jeg kunne. Eliminasjon var jeg veldig fornøyd med, og kom på 7. plass – og hadde stor tro på meg selv innen siste løp. I poengløp tok jeg mange sjanser, og det resulterte med at jeg tilslutt endte på en flott 6.plass!

 

 

På papiret var denne første Nations Cup’en den hardeste i årets sesong, da Storbritannia alltid tiltrekker seg toppen av toppen.

 

Neste runde er i Milton, Canada om 2,5 uke. Siste avdeling er i Cali, Colombia, men da denne ligger for tett opp til EM, er ikke planen at jeg skal hit.

 

 

På rankingen er det 1/3 Nations Cup som teller, og jeg er derfor klar til å satse enda hardere til Milton som er snart. Jeg føler meg klar og motivert til å kjempe om pallen nok en gang!

Jeg tviler på at Milton blir «lettere», selv om det i prinsippet er det på papiret. Alle som kommer er like klare til å ta et steg opp, så jeg gleder meg til enda en runde med gode, harde sykkelløp!

 

Nå er det tilbake til Mallorca for å starte opp treningen igjen til neste runde.

Nyheter

Rapport fra Sykkel-Anita Da her EM fått synket godt inn, og jeg er klar til å snart kunne trene og sykle rundt i...
Takk til deltagere og funksjonærer for et flott ritt. Online-resultater 10 km og 20 km. Resultatliste i PDF-...
Med en flott 5. plass i lørdagens verdencup i Gravel er Jonas Orset kvalifiserte til VM. Rittet ble kjørt i Halmstad...
Anita europamester på bane. Vi gratulerer!   Anita vant øvelsen scratch. Det var virkelig en stor drøm som...
Oppsummering juni/juli   Etter siste rapport, har det vært en roligere periode med tanke på større...
  2-Mila. Søndag 28.august kl. 10. Start og mål ved Hvervenbukta. Åpent for alle klasser....
Henrik Fjellheim kjørte inn til 34 plass.under sykkel NM landevei søndag 26. juni 2022. Resultatliste ...
Rittrapport fra Anita Denne pinsen, 4. - 6. juni ble brukt på en reise til Tyskland, til henholdsvis Singen og...
Rittrapport fra Milton, Canada – Nations Cup # 2   Andre avdeling av årets Nations Cup var i Milton, 13-14....
Søndag 8. mai går Follorittet av stabelen. Nils, leder av IK Hero stiller. Hyggelig om han får følge i turritt...