Rapport fra Anita

Milton, Canada – Nations Cup # 2

Rittrapport fra Milton, Canada – Nations Cup # 2

 

Andre avdeling av årets Nations Cup var i Milton, 13-14. mai.

 

 

Gateritt

Som oppkjøring til Nations Cup, syklet jeg et lokalt gateritt dagen innen, for å få satt nervene litt på plass. Det er 2 år siden sist jeg har konkurrert på landeveien, så pulsen var pent høy. Jeg brukte dette løpet som en ekstra stress-faktor, slik at når jeg kommer til Milton, virker alt mye «enklere og tryggere» mentalt, og jo mer avslappet og trygg jeg føler meg, jo bedre presterer jeg. Gaterittet var et morsomt løp, med høy fart og spenning, på en liten rundløype på 1 km. Typisk spansk, var det ingen rundetavle og speakeren snakket spansk, så her handlet det om å ha tungen rett i munn, konsentrere seg og lese de andre rytterne og trenerne. Jeg klarte, heldigvis, å forstå når vi var inne på siste runde, og spurtet meg inn til en superflott 2. plass, bak min treningsvenninne irske Lydia. En god dag i boken, og klar til avreise dagen etter!

 

 

Avreise

Vi reiste søndag 8.mai for å ha tid til å tilpasse oss tidssonen. Vi fikk en fint fly, som landet om kvelden, slik at det bare var å gå direkte i seng og få sovet igjennom. Overraskende nok, har jeg likevel klart å sove til kl. 6-7 hver dag, så mentalt har jeg vært forberedt på å omstille døgnklokken og det har virket bra!

 

Dagene opptil konkurransen var rolige, i den forstand, at jeg fikk trent godt og tilpass hardt for å vekke kroppen, men ellers slappet av i mellomtiden. Vi bodde i airbnb, tett på banen, slik at man kunne spise det man ville og når man ville, ute å skulle ha en tidsplan som passet med hotellet sine måltider og busser (erfaringen fra Glasgow var at det var litt stressende å skulle planlegge til/fra hotell og bane, samt måltider).

 

 

 

 

Konkurransen

Scratch – fredag 13. mai

10 km scratch finale kl. 19.00 var mitt første løp –et løp hvor fokus var å være avslappet og stole på mine instinkter underveis. Et løp som var mer eller mindre perfekt. Jeg endte på en utrolig tett 5.plass, med litt blandende følelser. Det manglet kun noen få millimeter å komme på pallen, så det var litt kjedelig, men samtidig er jeg utrolig glad for alle de gode beslutningene jeg gjorde underveis og de kreftene jeg følte jeg hadde!

Jeg kom på hjul av Canada som åpnet spurten med 6 runder før mål, jeg kom selv i front med 2 runder igjen til mål, fikk et sprint-tog med den italienske verdensmesteren, Nederland og USA flyvende forbi meg, klarte å komme meg opp og på siden av USA, men kom akkurat ikke forbi, og ble akkurat slått av Japan på målstreken. Jeg plasserte meg der hvor det var mulig å vinne, og selv om pallen glapp, er jeg fornøyd! Nye muligheter i omnium.

 

 

Omnium – lørdag 14. mai

Omnium ble en utrolig tøff dag, med mye opp og ned.

I første løp, scratch, var jeg tent og klar, men stolte ikke på min egen plan, og unnvik fra den i siste minutt. Jeg gikk fra å sitte de perfekte stedene, til å stresse meg alt for tidlig frem i front, og brant meg ut på det. Kom derfor inn på en litt skuffende 13.plass, langt vekk fra målet.

Det var derfor helt avgjørende at jeg fikk et godt annet løp. I tempo hadde jeg mye mer is i magen og overblikk. Jeg var avventende til det riktige momentet, klarte selv å skape muligheten, og fikk kjørt de 3 siste rundene alene (og dermed fikk jeg 3 poeng) og endte på en flott 5. plass. Nå begynte det å se lysere ut, og jeg var på vei oppover på rankingen!

I eliminasjon startet jeg utrolig bra, hadde overblikk og kontroll – vel, inntil jeg var uoppmerksom i et øyeblikk, og plutselig befant meg bakerst, og ble skilt ut som nr. 11, og ranket som nr. 9.

Igjen et lite slag i ansiktet, og på tide å virkelig kjempe for det aller siste. Jeg vendte min mentalitet, og vendte all fokus inn mot meg selv, og fokuserte på å sykle mitt eget løp. Jeg var på, jeg var konsentrert og oppmerksom. Jeg fikk både poeng og var i brudd, og vant selve poengløpet med 18 poeng! Og dermed klatret jeg høyt opp på listen, og endte på en flott 6. plass (igjen – slik som i Glasgow).

 

Det var en tøff kamp denne gangen, men litt for mye ustabilitet i min prestasjon (etter min egen vurdering). Jeg var litt vinglete i min plan, og i stedet for å stole på mine instinkter fravik jeg fra dem. Det var nok det mest skuffende, men leksen er lært.

Frem til neste store konkurranse, skal jeg igjen fokusere på å finne den indre roen og selvsikkerheten i at mine instinkter er de riktige.

 

 

Planen videre

Nå er det tilbake til Mallorca en ukes tid for å få noen gode økter i boka. Så skal jeg en kort tur (3 dager) til Norge for å få sjekket opp nyrestein, innen turen går tilbake til Mallorca igjen.

Her venter en treningssamling sammen med treneren, og hans 2 andre utøvere; svensken Gustav og bulgarske Galin, samt min treningsvenninne, irske Lydia. Det er moro nå som vi har fått samlet en liten treningsgruppe som kan motivere og presse meg til å bli enda bedre!.

 

4.-6. juni har vi konkurranse i Tyskland, UCI CL1, som er mine 2 siste omnium for å sikre nok kvalifikasjonspoeng til VM i oktober.

Alle foto (c) privat.

Nyheter

Foto privat. Aasmund med gull teamsprint, bronse på sprint og 1000m Norsk rekord på teamsprint.  Anita...
Nordiske Mesterskap på Vår Energi Sola Arena 04-06. november For første gang i historien ble et Nordisk Mesterskap...
Jeg, Jonas Orset, har i år satset på gravel og syklet 9.oktober i historiens første utgave av VM i gravelsykling. Jeg...
Endelig kom dagen hvor det første internasjonale løpet ble arrangert på Vår Energi Sola Arena! To dager med god...
  VM 2022 Da er årets største løp over og ut! VM ble arrangert i Paris 12-16. oktober, samme arena som skal...
24.-25. sep arrangerte CK Nittedal runde 3 i NC utfor. IK Hero sendte kremen av troppen for å krige om edelt...
Rapport fra Sykkel-Anita Da her EM fått synket godt inn, og jeg er klar til å snart kunne trene og sykle rundt i...
Takk til deltagere og funksjonærer for et flott ritt. Online-resultater 10 km og 20 km. Resultatliste i PDF-...
Med en flott 5. plass i lørdagens verdencup i Gravel er Jonas Orset kvalifiserte til VM. Rittet ble kjørt i Halmstad...
Anita europamester på bane. Vi gratulerer!   Anita vant øvelsen scratch. Det var virkelig en stor drøm som...