Rapport fra Anita

Tyskland pinsen 2022 - utendørs

Rittrapport fra Anita

Denne pinsen, 4. - 6. juni ble brukt på en reise til Tyskland, til henholdsvis Singen og Dudenhofen. To utendørsbaner, den ene på 198 meter og den andre på 250 meter, hvor det ble kjørt klasse CL1 konkurranse i omnium, begge steder. Singen ble holdt over 2 dager med omnium og scratch, mens det kun var omnium i Dudenhofen.

Den nye normalen disse dager er mange påmeldte, og derfor var det kvalifikasjonsheat til omnium i Singen. I Dudenhofen hadde de valgt å stengte for påmeldingen når det var nådd 24 ryttere.

 

Singen 4 – 5. juni

Sjarmen med utendørskonkurranser er frisk luft og sol. Samtidig kan det forventes regn og værskifte. Vi fikk opplevd alt.

 

Lørdag 4. juni startet med regn om morgenen, men slo heldigvis fort om til sol og varme temperaturer.

Jeg startet dagen med omnium kvalifisering, hvor topp 10 gikk videre. Her kom jeg sikkert igjennom med god margin.

Selve omnium ble også en god dag! Jeg startet helt perfekt med å bli nr. 2 i scratch, rett bak New Zealand. I tempo var jeg litt for avventende, og selv om jeg tok en runde på feltet, var det kun nok til å bli nr. 9. Fortsatt var jeg med i ledelsen, og lå innenfor topp 3 ranket.

Eliminasjon ble dessverre feilvurdert av dommerne. Jeg var i finalen når vi var 3 stk. igjen, og ved en feil dømte de meg som slått ut. Noe ingen andre var klar over, da iren – som skulle vært ute – ikke var ute. Dog trodde hun at hun var ute (fordi hun selv så hun var sist over streken), så hun stoppet med å sykle, mens jeg og New Zealand kjempet om topp 1 og 2. Dommerne innrømmet at de hadde gjort en feil, men ønsket ikke å endre resultatlisten likevel. Det var litt kjipt, men ikke mye å få gjort.

Siste løp, var poengløpet, og her lå jeg an til en 3. plass innen start. Dessverre hadde herrene 3 stygge velt innen vårt løp, og dermed ble vår start utsatt til i godt over 2 timer. Personlig var det noen ubehagelige velt herrene var utfor, og en av dem måtte bli hentet av helikopter. Jeg må innrømme at jeg synes det var utrolig trist å oppleve, men etter ryktene å sies, skal alle tre komme seg 100 % igjen.

Poengløpet gikk min vei, og jeg fikk kjørt et fantastisk poengløp, hvor jeg samlet 24 poeng underveis, og dermed beholdt min 3. plass totalt i omnium!

Dessverre ingen pall-bilder fra dagen, da klokken var tikket midnatt, og alle ønsket å komme seg tilbake på hotellet for litt søvn :D

Søndag 5. juni ble en kjip dag. Først startet dagen med strålende sol, men det gikk fort over til regn. Etter mye om og men bestemte arrangøren seg for å kansellere damenes scratch, og fokusere på å få gjennomført herrenes omnium. Noe som var helt fair, da jeg synes de olympiske disiplinene skal prioriteres fremfor de ikke-olympiske disiplinene. Dessverre førte mer regn og flere stygge velt til at herrenes omnium måtte stoppes halvveis, og de kunne ikke gjennomføre.

Dessverre var jeg igjen vitne til et stygt fall, da en av mine spanske venner, Sebastian Mora, gikk rett ned i bakken og ble liggende og sprelle (kroppen gikk i sjokk). Betongbaner er litt skumle, og især denne i Singen var utrolig farlig ved fall. Normalt på en trebane, vil man skli nedover, og derfor skjer det minimalt med skader (bortsett i fra brannsår, men det klarer man). Heldigvis var synet av velten ti ganger verre enn skadene, og han unnslapp med «bare» et brukket kragebein.

Etter dette, var det bare å pakke bilen, og sette kursen mot Dudenhofen, som var en 2,5 times kjøretur unna.

 

Mandag 6. juni kom vi heldigvis til en fin, stor betongbane, som var både bred, lang og hadde godt underlag. I dag var det ingen kvalifisering i omnium, og det var rett på med scratch. Igjen kom jeg inn som nr. 2 bak New Zealand, og fikk en god start.

Rett før vi skulel starte tempo løpet kom det en ordentlig regnbyge, og vår start ble utsatt frem til det kom sol og banen var tørr. Noe som tok gode 2 timer.

I tempo var jeg mer aggressiv i starten, og fikk samlet inn 3 poeng underveis, nok til en 5. plass. Dermed foran skjemaet sammenlignet med for 2 dager siden.

Mye rot og tull i resultatene tok litt på kreftene, da jeg tror vårt resultat måtte redigeres minst 3 ganger før dommerne klarte å føre det korrekt inn i deres excel-ark.

I eliminasjon var jeg ikke like skarp, og jeg var litt mer forsiktig, etter mange ubehagelige syn fra velt. Jeg røk ut som nr. 6 etter å ha brukt alt for mye krefter på å holde meg i front og fri fra alle andre. Fortsatt lå jeg an til å bli nr. 3 samlet.

Poengløpet gikk ikke helt min vei denne gangen, og jeg klarte ikke å holde på min 3. plass, men falt ned til en 5. plass samlet totalt. Det var litt kjedelig å miste pallplassen, men alt i alt jeg er superglad for mine prestasjoner underveis, og især tatt i betraktning, det stresset og de ytre forstyrrelsene som var denne helgen. Alltid noe nytt og alltid ny læring å ta med seg!

 

Neste periode blir en oppbyggende periode til EM i Munchen i starten av august. Det blir mye trening, men også mange lokale konkurranser for å terpe instinktene!

 

God stemning.

Alle foto (c) privat.

Nyheter

Rapport fra Sykkel-Anita Da her EM fått synket godt inn, og jeg er klar til å snart kunne trene og sykle rundt i...
Takk til deltagere og funksjonærer for et flott ritt. Online-resultater 10 km og 20 km. Resultatliste i PDF-...
Med en flott 5. plass i lørdagens verdencup i Gravel er Jonas Orset kvalifiserte til VM. Rittet ble kjørt i Halmstad...
Anita europamester på bane. Vi gratulerer!   Anita vant øvelsen scratch. Det var virkelig en stor drøm som...
Oppsummering juni/juli   Etter siste rapport, har det vært en roligere periode med tanke på større...
  2-Mila. Søndag 28.august kl. 10. Start og mål ved Hvervenbukta. Åpent for alle klasser....
Henrik Fjellheim kjørte inn til 34 plass.under sykkel NM landevei søndag 26. juni 2022. Resultatliste ...
Rittrapport fra Anita Denne pinsen, 4. - 6. juni ble brukt på en reise til Tyskland, til henholdsvis Singen og...
Rittrapport fra Milton, Canada – Nations Cup # 2   Andre avdeling av årets Nations Cup var i Milton, 13-14....
Søndag 8. mai går Follorittet av stabelen. Nils, leder av IK Hero stiller. Hyggelig om han får følge i turritt...