Rapport fra Anita

Etter EM og mot VM.

Rapport fra Sykkel-Anita

Da her EM fått synket godt inn, og jeg er klar til å snart kunne trene og sykle rundt i mitt nye, fine tøy! 

Etter EM var det 2 uker på Mallorca med mange gode langturer i fjellet som var på menyen. Godt for kropp og sjel å komme seg ut i natur og frisk luft, og nyte synet av fjell og vann!

Test på Olympiatoppen
27.august – 1. september gikk reisen til Olympiatoppen for 3 dager med testing, observasjon og feedback. 
Hensikten med testene var å prøve to ulike intervall-formen for å se hvilken av disse typene som gir meg størst utbytte i å øke min VO2-maks. 

Dag 1 testet vi en typisk økt jeg gjør hjemme, en pyramide: 1-2-3-4-4-3-2-1 med samme antall minutter pauser. Det ble testet maksimal O2-opptak på hvert intervall, samt laktat underveis. 
Testen gikk utrolig bra! Om det hadde vært en max O2-test, hadde jeg fått ny personlig rekord i O2-opptak på nærmere 70, kontra 64 som jeg testet i juni-måned. Det var en markant forbedring – og uten at det var en maksimal O2-test!

Dag 2 var det observasjon og feedback på styrketrening. Hensikten med styrketreningen min er å bli mer eksplosiv og få sterke muskler til å kunne tråkke store gir på banen. Dilemmaet med styrketrening er alltid at det vil gå færre timer sykkeltrening, og derfor skal man finne en balanse hvor man får trent nok styrke til å utvikle seg, uten at det går på bekostning av intervall-trening og langturer på sykkel. 
Konklusjonen var at det jeg gjør allerede er veldig bra, og kun små justeringer, slik som fotstilling i markløft og mikro-pause i knebøy, som kan gjøre økten et hakk bedre. 

Dag 3 ble en tradisjonell VO2-maks økt testet. Testen var 6 x 4 min + 3 min pause, med måling av VO2 maks og laktat. Denne testen gikk også veldig bra, og jeg fikk presset meg godt, og kom høyt i O2. Om denne «tradisjonelle» økten er bedre enn mandagens økt har jeg ikke fått tilbakemelding på, men enn så lenge tyder alt på at det jeg allerede gjør, er på det aller høyeste nivå, og det små justeringer og endringer som kan føre meg et hakk høyere opp 

Alt i alt var det en veldig positiv og god opplevelse – som tyder på at jeg er i rute til VM som er om små 6 uker!

UCI CL2 løp i Praha
Etter Olympiatoppen (1/9 - 5/9) gikk turen direkte videre til Praha for 3 dager med konkurranse på en 333,33 meter utendørsbane. Menyen var som følgende: Omnium på fredag, scratch og poengløp på lørdag og omnium på søndag – så et godt og hardt program!

Omnium
Jeg følte meg utrolig sterk og flyvende på sykkelen i dag! Første øvelse, scratch, er alltid nervepirrende, men fikk timet spurten perfekt, og vant med god margin.
I tempo var jeg offensiv, kom av gårde i brudd, og presset opp et bra tempo – så hardt at Slovakia falt av, og jeg tok runden alene, og dermed vant jeg tempo-løpet også 
I eliminasjon la jeg meg i front, og ble her til seier’n var i boks!
I poengløpet var jeg igjen suveren, vant 8/10 spurter, samt en runde på feltet!
Dermed ble det en soleklar seier som smakte så godt!

Scratch og poengløp
Scratch var et løp jeg var ganske spent og nervøs for. Det er første løpet i EM-trøyen, og alle øyne var på meg! Vi hadde et jevnt, godt tempo inntil en felles spurt skulle avgjøre seieren. Jeg åpnet med alt hva jeg kunne, og klarte akkurat å holde hele veien til mål! Det var en seier jeg var utrolig glad for, og stolt over å stå øverst på pallen med min fine trøye!

I poengløpet var jeg helt suveren, og vant 10/10 spurter, og tok en soleklar seier hjem!

Omnium
Omnium i dag ble en hard kamp. Luften var begynt å gå litt ut av meg etter to dager med herjing, og jeg skulle bruke hodet og fornuften for å vinne. Mine konkurrenter hadde det heldigvis litt på samme måte, og selv om det var en del småkamper underveis, kunne jeg merke at kreftene begynte å avta på de andre også.
Jeg vant igjen scratch-løpet, men denne gangen med en annen taktikk. Jeg startet progressivt, og sørget for at når jeg merket noen som prøvde å øke farten bak meg, økte jeg tilsvarende, og tok derfor hjem seieren.
I tempo startet jeg offensivt, men mistet kreftene litt. Klarte så å samle krefter, og komme av gårde i brudd med 2 andre. Bruddet holdt avstanden til feltet, og de siste 3 runden fyrte jeg den av, så jeg kom løs fra de andre jentene, og kunne ta seiern igjen!
I eliminasjon tok jeg igjen en annen taktikk, og la meg litt lengre bak, for å kontrollere og sørge for at jeg aldri var sist. Taktikken holdt, og jeg tok igjen seiern.
I poengløpet ble det igjen kun kjørt på spurt, og jeg vant 9/10 spurter, nok til å vinne med godt over 30 poeng foran nr. 2!

Det var en utrolig bra helg, med mye hard og god kjøring som jeg kan ta med meg videre! 

Nå går turen tilbake til Mallorca for siste oppkjøringsperiode før VM i Paris, d. 12-16/10! 

Foto, privat


 

 

Nyheter

Rittrapport fra Anita – Januar 2023 Etter et par uker med en god grunntreningsperiode, er banesesongen allerede i...
Innkalling til Årsmøte IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2023 kl. 1900 Sted Inkognitogata 10B, 0258...
            Et av årets store...
Velkommer til vårens vakreste eventyr på to hjul! Nå er påmelding til Enebakk rundt 2023 åpnet. Link til påmeldingen...
Foto privat. Aasmund med gull teamsprint, bronse på sprint og 1000m Norsk rekord på teamsprint.  Anita...
Nordiske Mesterskap på Vår Energi Sola Arena 04-06. november For første gang i historien ble et Nordisk Mesterskap...
Jeg, Jonas Orset, har i år satset på gravel og syklet 9.oktober i historiens første utgave av VM i gravelsykling. Jeg...
Endelig kom dagen hvor det første internasjonale løpet ble arrangert på Vår Energi Sola Arena! To dager med god...
  VM 2022 Da er årets største løp over og ut! VM ble arrangert i Paris 12-16. oktober, samme arena som skal...
24.-25. sep arrangerte CK Nittedal runde 3 i NC utfor. IK Hero sendte kremen av troppen for å krige om edelt...