Rapport fra Anita

Jeg håper dere har kommet godt inn i år 2021!

Året startet med å fortsatt være på Mallorca for min del. De siste 6 ukene har bestått av trening, trening og mer trening.

I tillegg har jeg hatt en del samtaler med både Olympiatoppen og Norges Cykleforbund for å fastsette sesongen videre. Det er gledelig nyheter!

Det er flere prosjekter på gang, med hovedfokus på OL i Tokyo 8. august..

For å starte i kronologisk rekkefølge:

Bane NM

Første mål er å få arrangert et Bane NM for damer i disiplinen omnium (min OL disiplin) på Mallorca neste søndag (28. februar). Dette vil hete NM 2020 – og arrangeres med tanke på at jeg har bruk for 100 poeng til verdensranklisten.

NM skulle, i utgangspunktet, vært arrangert i februar på Sola. Mange hindringer har oppstått underveis, så banen i Sola er ikke ferdig ennå, og det er foreløpig uklart når denne blir ferdig. For at jeg ikke skal miste mine dyrebare poeng til verdensranklisten så har forbundet gitt grønt lys til at det kun avholdes èn disiplin for meg for at jeg skal kunne ha nok poeng til VM til høsten. Med færre konkurranser og mindre forutsigbarhet er hvert eneste poeng viktig, og derfor er jeg evig takknemlig for at forbundet støtter meg opp omkring dette! Mest sannsynlig, blir jeg eneste deltaker. Dog arrangerer vi det som et åpent løp, så andre kvinnelige baneryttere som befinner seg på Mallorca er velkomne til å delta – så det blir litt race. Det ser jeg veldig mye frem til!

Nations Cup

Neste plan er Nations Cup i New Port og Nations Cup i HongKong (tidligere kalt verdenscup). Det arrangeres hhv. i april og mai. Sikkerheten er satt virkelig i fokus til Nations Cup for at det skal være mulig å arrangere det. Alle ryttere bor på egne hotell, og det er kun ryttere og ledere som kan være på hotellet. Det blir egne covid-tester som gjennomføres for alle, for å være sikre på at det ikke er smitte. Ingen forlater hotellet, og all transport foregår i egne busser, og all trening foregår på sykkelbanen og i styrkerommet tilknyttet banen.

Det er fint å se at helse og sikkerhet blir prioritert, samtidig som det er mulig å kunne konkurrere igjen! I tillegg vet jeg at mange vil kunne nyte gleden av å kunne følge med på TV, og sitte hjemme og heie! Idrett kan glede mange hjemme i stuen og fylle opp stuene med nervepirrende stunder!

EM

Deretter er det EM i Minsk i juni.

OL

Etter EM i juni legges alt fokus til OL. Det innebærer bl.a. å starte med å endre døgnrytmen, slik at jeg er mest mulig tilpasset tidssonen i Tokyo. Samtidig blir varmen og luftfuktigheten økende på Mallorca, så jeg gradvis blir tilpasset dette også.

Vi har «forsket» mye på meg det siste året – hvordan jeg kan trene mest mulig og mest optimalt mens jeg spiller på lag med min egen kropp, mine egne hormoner og min syklus. Det har vi blitt mye klokere på, og utnytter til vår fordel – slik at jeg kan prestere bedre, være mer fokusert og mer opplagt til hver enkelt økt.  Normalt har man alltid 1 rolig uke, 1-2 medium uker og 1-2 harde uker. Disse tilpasses til når jeg er sterkest og mest opplagt, slik at man alltid kan presse seg best mulig til de harde nøkkeløktene!

Planen er klar – nå skal den bare gjennomføres!

Nyheter

13.-20. juni arrangerer Kristiansand Cykleklubb NM landevei. IK Hero stiller med 13 herreryttere. Lenke til...
Norgescupen startet lørdag 5. juni med en feiende flott 4.plass til Magnus Frydenlund på tempo - stor kudos!!...
9 uker igjen til OL Treningen går som planlagt, og jeg er mer eller mindre i rute til OL! Forandringer i den...
Søndagstur med grilling! 6/6 blir det tur til Tomter. Runden er ca. 7 - 8  mil. Avreise fra Hasle torg kl...
Søndagstur 30/5 kl 0930 fra Nissen, rundkjøringen Konowsgate/Kongsveien/Oslogate. Eller kl 1000 fra Hvervenbukta...
Rittrapport fra Nations Cup i Hong Kong Søndag 16.mai var det endelig tid til å reise til den første avdelingen i...
Fellestrening, rolig, med kaffepause. Oppmøte søndag kl 10:00 på Haste torg. Jeg kan kontaktes på 93438020 eller...
Lørdag 8/5 fortsetter vi med Corona-tilpasset  fellestrening.  Det blir rolig tempo som bør passe...
Corona-situasjonen fortsetter med å prege løpssesongen. Den opprinnelige planen var at den første Nations Cup (...
Søndag 24/4 fortsetter vi med Corona-tilpasset  fellestrening.  Det blir rolig tempo som bør passe fint...