Rapport fra Anita

April og ritt i Belgia

Corona-situasjonen fortsetter med å prege løpssesongen. Den opprinnelige planen var at den første Nations Cup (tidligere kalt World Cup) skulle gå i Storbritannia. Denne ble dessverre avlyst grunnet situasjonen i Storbritannia.

 

Heldigvis har jeg lært at man skal være fleksibel og omstillingsparat i disse dager. Det ble derfor besluttet at vi i stedet skulle reise til Gent, Belgia helgen 16-18. april for å konkurrere i et UCI CL1-løp (som er hakket under Nations Cup).

 

Veien til Belgia var ikke den lettest. 2 kansellerte fly, ombooking av hotell og bil utallige ganger og mange frustrasjoner med planlegging underveis. Ikke minst kom vi til en stengt bilutleining – men til slutt kom vi heldigvis i mål!

 

Belgia 16-18. april

Onsdag 13. april kunne jeg og min trener, Kenneth, sette oss på flyet fra Palma retning Brussel.

Det var noen harde dager i vente, da «alle» ville til Gent, noe som var forventet. Alle banerytterne som så frem til Nations Cup, som ble avlyst, og alle valgte samme plan som meg (overraskende nok!).

Konkurranseplanen så derfor slik ut:

Fredag:

Kvalifikasjonsløp til scratch og poengløp.
Finale scratch
Finale poengløp

Lørdag:

Kvalifikasjonsløp til omnium
Scratch – omnium
Tempoløp – omnium
Eliminasjon – omnium
Poengløp – omnium

 

Det er en utrolig annerledes situasjon. Vi er fritatt fra karantene i Belgia når vi skal konkurrere. Dvs. vi er fritatt karantene på veien mellom banen og hotellet, samt på banen. Ellers er det karantene. Man skal testes jevnlig, enten PCR eller quick-test. Maten pakkes i bakker og man spiser på rommene sine eller et annet isolert sted uten andre til stede. Man tilhører sin egen «boble», som man ikke unnviker. For meg betyr det at det kun er meg og min trener – og kun oss to hele tiden.

Det er en veldig rar tid vi er i, men man lærer å tilpasse seg og får det beste ut av enhver situasjon.

 

Fredag 16. april – kvalifikasjon + scratch finale + poengløp finale

Nivået var mildt sagt skyhøyt. Normalt er det 1 rytter fra de beste nasjonene som stiller, men nå var det de beste rytterne fra verden som stilte til start. 48 ryttere var påmeldt etter begrensning fra arrangør. Kun 24 kom videre til finalen. Jeg var en av de «heldige» 24 som klarte å komme meg til finalen etter en tett og hard kamp!

Videre gikk det ikke helt resultatmessig i hverken scratch eller poengløp. Ble hhv. nr. 8 og 12 – noe som selvfølgelig var litt skuffende på papiret. Likevel fikk jeg endelig merket nivået på kroppen, hvor snittfarten ligger på 50km/t. Jeg har fått analysert løpene godt, og sett hva jeg gjør bra – og hva som kan forbedres. Viktig læring frem mot de viktigste løpene!

 

Lørdag 17. april – kvalifikasjon og omnium finale

Det var mye en gjentakelse fra gårsdagen. En hard kvalifikasjon for å komme seg videre, noe jeg kom godt igjennom ved å vinne mitt eget heat.

Dog ble finalen en hard kamp – hvor jeg igjen ble gjort oppmerksom på mine mangler og styrker. Ikke en flott dag resultatmessig da jeg endte som nr. 16. Men jeg tar læringen med meg videre, ser på hva jeg har gjort med objektive øyne, og vil lære av mine feil og styrke mine sterke sider! Vi fikk filmet noen av løpene, og kan se det er mye som kan forbedres iht. plassering i felt og taktikk!

 

 

Neste konkurranse, hvis alt går etter planen, er Nations Cup i HongKong! Jeg krysser fingrene for at alt går som det skal, og at vi kan fortsette løpssesongen uten flere avlysninger!

Anita med coronatiltak:

Foto privat.

Nyheter

Lørdag 8/5 fortsetter vi med Corona-tilpasset  fellestrening.  Det blir rolig tempo som bør passe...
Corona-situasjonen fortsetter med å prege løpssesongen. Den opprinnelige planen var at den første Nations Cup (...
Søndag 24/4 fortsetter vi med Corona-tilpasset  fellestrening.  Det blir rolig tempo som bør passe fint...
Enabakk Rundt er avlyst. Vi må dessverre avlyse Enabakk Rundt på grunn av den pågående coronapandeminen....
Olav Tyrhaug  Olav er tildelt NCF's Hedersdiplom på Regionstinget for utmerket jobb i NCF Region Øst’s...
28.februar 2021 ble det arrangert et forskutt NM bane 2020 for kun damer omnium – på Mallorca! Bakgrunnen for dette...
Jeg håper dere har kommet godt inn i år 2021! Året startet med å fortsatt være på Mallorca for min del. De siste 6...
Vi oppfordrer alle medlemer til å bruke våre klubbdrakter.  Det er avtalt med Bioracer at...
INVITASJON TIL 2-MILA 2021   Idrettsklubben Hero har gleden av å invitere til sitt tradisjonelle temporitt...
Møt Hero sitt herrelag 2021 her.    Forsidefoto Ola Morken (c)