Rapport fra Anita

Hong Kong mai 2021

Rittrapport fra Nations Cup i Hong Kong

Søndag 16.mai var det endelig tid til å reise til den første avdelingen i sesongens Nations Cup (tidligere kalt verdenscup)!

Det var en lang reise, hvor vi (jeg og min trener Kenneth) startet fra Mallorca søndags morgen og landet mandagsettermiddag i Hong Kong tid.  Reisen var: Mallorca – Madrid – Doha – Hong Kong.

Det var egentlig en ganske ukomplisert reise, dog mye venting, mange PCR-tester, mange papirer som skulle vises, kopieres, bekreftes. Totalt brukte vi 7 timer på å komme ut fra flyplassen. På en uke ble det til 7 PCR tester!

 

Life Bubble i HongKong

Smittekontrollen i Hong Kong er veldig god. I følge dem selv er det null smittede i øyeblikket, uten at jeg har sjekket opp om dette stemmer. Alle ryttere og ledere ble satt i «karantene» når vi kom, i den betydning, at vi levde i «Life Bubbles». Dette betydde, at vi kun fikk lov ti å oppholde oss på hotellrommet eller på banen. På hotellet skulle alle være alene, og ingen besøk på rommene var tillatt. All mat ble levert direkte utenfor hotelldøren. Det var vakter ved hver etasje, som sørget for at regler ble overholdt, samt sørge for at man kun gikk bruke heisen når ingen andre var i den. I tillegg ble man møtt av flere vakter nede på gangen, som passet på at man gikk direkte inn i sin buss, og nasjoner ikke ble blandet.  Selv om avstanden mellom hotellet og banen kun er 700 meter, skulle alle transporteres i buss for å unngå kontakt til lokalbefolkningen.

Det var en veldig annerledes, men lærerik situasjon! Og en god forberedelse på hva som eventuelt kan vente oss i Japan. Selv om jeg tror (og håper) at reglene er litt midlere, da man blir ekstremt isolert.

Personlig var det litt utfordrende de 2-3 første dagene, men klarte å vende situasjonen til det bedre og til slutt fungerte det egentlig veldig fint når man fant en rytme som passet til en selv!

Omnium

Omnium ble kjørt lørdag 15. mai. Heldigvis tidsnok til at jeg hadde fått vennet meg til tidssonen, varmen og livet i en boble.

Konkurransen var en stor opptur og suksess for meg! Resultatmessig har det aldri vært bedre, med en sølvmedalje til Nations Cup! Det er første gang jeg vinner en medalje i disiplinen omnium – så jeg er mildt sagt kjempefornøyd med denne plasseringen, og ikke minst, prestasjonen min!

 

Scratch:

Første løp var bare fantastisk! Den regjerende verdensmesteren, Yumi fra Japan, var klart storfavoritten til å vinne. Jeg hadde brukt mye tid på å forberede meg mentalt kvelden før, og brukt mye tid på å dra utnytte av de redskapene jeg har fått fra min mentaltrener tilbake i tiden.

Jeg var klar til å ta kontroll over løpet på min måte, og sykle på mine premisser. Da det manglet 1,5 omgang til mål, og alle satt og tittet på hva verdensmesteren ville, angrep jeg – og kjørte meg fullt ut. Det resulterte i maks utbytte fra første løp, hvor jeg vant med flere meter foran Yumi! Det var gøy og glad blod på tann!

 

Tempo:

Tempo er alltid et brutalt løp. Jeg var offensiv i starten, og gikk etter å overraske, kontrollere og vinne! Jeg var kanskje litt vel overivrig, og brente av litt for mye krutt i starten. Jeg klarte likevel å kapre 4 poeng, som ga meg en finfin 3. plass, og jeg lå dermed som nr. 2 samlet.

 

Eliminasjon:

Dette var et løp jeg har hatt det litt opp-og-ned med. Jeg var forberedt på at det ville være et hardt løp fra start, med tette passeringen og mye dytting. Tette passeringer og dytting har jeg hatt litt problemer med før, men jeg har jobbet mye med det siden siste løp i Belgia, og fikk endelig vist hva jeg har lært! Allerede ved første eliminering fikk jeg ut Verena fra Østerrike, som å nr. 3 bak meg, ved å sykle tett og sperre henne inne. Deretter fikk jeg Sharakova fra Hviterussland til å gå i panikk med en ulovlig passering nede på banen, slik at hun også ble eliminert ut. Aldri før har jeg vært så smart og hatt så mye mentalt overskudd i eliminasjon, så det var gøy! Endte med å bli nr. 2, etter verdensmesteren Yumi.

Poengløp:

Poengløp er jo en av mine styrker! Jeg var oppsatt på at det skue kjøres som et spurtløp, hvor ingen fikk tatt runder. Det var to store konkurrenter i akkurat dette, da både Spania og Hviterussland er to typiske ryttere som helst vil ta runder, fremfor å spurte. Og man får flere poeng for en runde enn en spurt – så det var viktig for meg å holde feltet samlet. Løpet ble kjørt som et spurtløp, hvor mitt mål var å bevare min 2. plass. Jeg fikk kjørt taktisk godt, fikk hentet de poengene jeg skulle, og holde de rytterne bak meg som jeg skulle.

Resultatet ble derfor en fantastisk sølvmedalje som jeg nå kan ta med meg hjem!

 

Bortsett fra et fantastisk resultat og en kjempegod opplevelse, har det vært en lærerik reise, med tanke på hvordan livet med Covid-restriksjoner er, hvordan jeg selv blir påvirket av jetlag og hvordan min mentale forberedelse til en konkurranse optimalt kan gjennomføres.

Neste nå blir EM i Hviterussland om ca. 6 uker!

 

Nå er det snart tilbake til Mallorca for å fortsette den gode, harde og intensive treningen for å bli enda litt bedre og skarpere!

Trener Kenneth og Anita.

Allle foto, privat (c) 

Nyheter

Nå er det igjen duket for Enebakk rundt. Coronasituasjonen satte en stopper for rittet de to siste årene....
Runde 3-4 – London – 3-4. desember Siste avdeling ble i London, da Israel dessverre ble avlyst grunnet nye...
Rapport fra Champions League Det helt nye innenfor banesykling i år har vært Champions League! Det er en ny liga...
Rapport fra Champions League Det helt nye innenfor banesykling i år har vært Champions League! Det er en ny liga...
Det første NM på Sola. Suksess til Hero Aasmund vant sprint og 1000m Sindre vant 4000m og bronse på sprint Anita...
Bane VM Bane VM ble arrangert i Roubaix, Frankrike 20-24. oktober. Jeg var blitt kvalifisert i alle individuelle...
Første øvelse, scratch, er jeg fornøyd med, selv om resultatet uteble. Jeg tok en sjanse og så en mulighet til å gå...
Rapport fra Sykkel-Anita Det blir en kort og informativ rapport i denne omgang; Snart 2 måneder har gått siden OL...
Rapport fra Sykkel-Anita Det blir en kort og informativ rapport i denne omgang; Snart 2 måneder har gått siden OL...
NM Utfor på Hafjell. Hero stiller med 8 ryttere. Fredag 24. september. Løypa er åpen for trening Lørsag...