Rapport fra Russland!

Anita i GP Tula

Rapport fra Russland!

Etter 2 suksessfulle helger med landeveisritt, hvor jeg har vært på pallen i alt jeg har stilt opp i, var det på tide å finne fokus tilbake til banen.

Tirsdag 22. mai satte jeg og min trener Kenneth Berner kursen mot Russland for å delta i både GP Tula og GP Mosscow. En reise som ikke var helt smertefri, men likevel gikk det meste på skinner. Vi møtte opp til et overbooket fly, som resulterte i 5 timers ekstra ventetid i flyplassen. Utrolig kjedelig, da alle dagens planer i forhold til trening og restitusjon gikk i vask. Men sånn er det. Vi kom uansett helskinnet frem, ble møtt i flyplassen av arrangør og kjørt direkte til hotellet. Og ikke minst, all bagasjen kom helskinnet frem!

Selve konkurranse startet først på torsdag 24.mai, så heldigvis hadde jeg en dag å komme meg på og få kjørt ut flyreisen fra beina.

Foto privat

Foto privat

Scratch

Torsdagen var det 10km scratch på programmet. Kun et løp, noe som passet meg sånn sett fint – et lite oppvarmingsløp før det viktigste av det hele; omnium.

Det var et stort felt som sto til start her i Tula. Ca. 30 spente jenter!

Løpet utviklet seg til å bli et hardt og aggressivt løp. Det ble rykket og rykket, inntil det tilslutt dannet seg mange mindre grupper i brudd. Først kom jeg avsted med 3 jenter, så ble vi til 4 og 5. Plutselig ble vi redusert til 2. Og det hele endte med at til sammen var vi 5 som klarte å ta en runde på feltet. Og vi 5 skulle så spurte om seieren, hvor jeg trakk det lengste strået og kunne krone meg øverst på pallen! Det er alltid litt av en følelse å få lov til å stå øverst! 

Omnium

Fredagen var det omnium på programmet, med minst like mange jenter til start. Vi var faktisk rett over 30 jenter til start, noe som er et stort felt. Selve banen er 333meter lang og utendørs, så det er plass til flere enn på en 250 meter innendørs bane.

Scratch-løpet endte igjen med et godt resultat; nr. 3 etter at 2 jenter klarte å komme i brudd og holdt hele veien hjem (uten å ta igjen feltet). Feltet var til dels avventende, og mange satt på mitt hjul og håpet jeg ville gjøre jobben. Derfor besluttet jeg meg for å satse på spurten, noe som jeg vant! Så nr. 3 til å starte med er et godt utgangspunkt!

 Tempoløpet ble et hardt løp for min del, hvor jeg tok poeng i starten, men ble straffet underveis for å ha brukt for mange krefter. Jeg følte ikke jeg helt klarte å slå igjennom, og jeg klarte ikke å følge min egen plan underveis. Endte på en 5. plass, noe som ikke er noen stor krise og lå samlet som nr. 3.

I eliminasjon kom jeg langt og er noe jeg endelig har begynt å få dreisen på, og selvtilliten tilbake i. Endte som nr. 4, noe som resulterte i en samlet 2. plass innen siste løp; poengløpet.

Jeg lå 10 poeng etter nr. 1 og 10 poeng foran nr. 3, så poengmessig var det stor spredning mellom topp 5. Målet var å innhente de 10 siste poengene. Dessverre ble det et langt løp for min del og en hard kamp. Jeg klarte ikke å hente de 10 siste poengene, men forsvarte derimot min 2. plass. En flott 2. plass ble det – noe jeg i bunn og grunn er veldig fornøyd med i et sterkt felt med mange gode ryttere!

Foto privat

Foto privat.

Søndag 27. mai reiser vi videre til Moskva for å delta i Grand Prix of Moscow, hvor det er nye UCI CL1 løp i vente! 

 

 

Nyheter

Løpsrapport Anita Nå er det ca. 1 måned siden NM på bane hvor jeg tok storeslem! Tiden har flydd siden den tiden, og...
Ved siden av Norseman var Ironman VM på Hawaii det store målet i år. Sesongen har gått veldig bra så langt og...
Rapport fra Norgesmesterskap på bane Helgen 12-14. oktober var det tid for Norgesmesterskap på banen. Arrangementet...
Rapport fra Sykkel-Anita Helgen 28-30. september var reisemålet Bordeaux for å delta i «Coupe de France Fenioux...
Så er banesesongen så vidt i gang etter EM! Det har vært en litt hardere periode etter EM, spesielt mentalt. Jeg har...
Sykkelklubben Hero inviterer til Gratis sykkelskole for barn mellom 8 og 10 år Fire tirsdager på rad fra 28. august...
Tirsdag 12.juni dro Simen, Tobias og jeg på en 2 ukers camping tur i Europa for å kjøre Crankworx i Innsbruck...
Rittrapport fra Anita, GP Polen! I helgen var siste “test” innen et av sesongens større mål; EM. EM er om 3,5 uke...
Fredrik Wilmann vant 2.etappen i Uno X Tour de Hallingdal fredag 6. juli. Les kommentarer og intervju på...
Ironman 70.3 Haugesund- 2. Plass På søndag deltok jeg i Ironman 70.3 Haugesund i strålende vær og gode forhold....