RITTHELG I EIDSVOLL

I helgen har Norgeseliten vært samlet i Eidsvoll for å måle krefter. Sammen med Team IK Hero har det vært en god helg, selv om det har vært litt stang ut.

Lørdagens rankingritt startet med en skikkelig støtecup. Tilslutt klarte både Thomas Rem og Jonas Orset å komme seg i det avgjørende bruddet. De fikk en bra luke og bruddet holdt inn. Gutta bommet litt på avslutningen, så det endte med 9. og 11.plass. Som er gode resultater for laget. Bak i hovedfeltet gjorde Sindre Bjerkestrand Haugsvær en veldig god jobb for Aasmund Groven Lindtveit slik at han kapret 3. plassen i massespurten.

På søndag  var det NorgesCup. Været tidligere på dagen førte til at veiene var klissvåre, og det sprutet vann over alt. Bremsene fungerte dårlig og man hadde ikke spesielt god sikt. Etter 15km så skjedde det som helst ikke skal skje. To ryttere kolliderte og gikk i bakken i 50km/t, med tanke på forholdene så var det ikke mulig for folk som kom bak å stoppe. Sindre holdt seg på mirakuløst vis på sykkelen ved å kjøre slalom mellom rytterne som gikk ned foran han. Ryttereren som gikk ned fra oss her Jørgen Strømstad Sunde. Det endte med brudd i fingeren.. Han kom seg likevel på sykkelen og kom seg til mål, men ble tatt ut før de avsluttende rundene. Feltet ble nøytralisert ettersom alt av sikkerhetspersonale passet på rytterne som gikk ned i velten. Det var mellom 30 og 40 mann.

Da rittet ble startet igjen så kom det fort av gårde en litt større gruppe. De fikk lov til å gå, så da var dagens brudd etablert. Ettersom Sindre gjorde en jobb for Aasmund dagen før så skulle Aasmund sørge for å få Sindre helt først inn i Minneåsen. Han var rimelig kokt etter den jobben, og sa takk og farvel til feltet. En velt i bunnen av Minneåsen sørget for at Mathias Vollan gikk ned og ødela ene giret. Kudos til han som likevel syklet opp Minneåsen og Tajet på storeskiva da giret ikke fungerte! Thomas Nilsberg ødela bakgiret sitt her. Det var 3 mann igjen fra Hero i feltet etter bakken. På vei mot mål så kjørte Jonas Orset som en gud for å hente inn bruddet slik at Sindre og Ola Jorde kunne få gode pålasseringer. Nesten utrolig nok klarte de få av oss som jobbet å hente nesten 2 minutter på 3 mil, og var bare få sekunder unna å ta igjen de fremste. Gutta var posisjonert bra mot avslutningen, og Sindre hadde bakhjulet til siste rytter på Joker toget. Med 2km igjen så smeller han i et hull og punkterer. I mål var vår beste mann Ola, som kom på en 24. plass.

Var bra kjøring av laget denne helgen, og det lover bra fremover!

Nyheter

Tirsdag 12.juni dro Simen, Tobias og jeg på en 2 ukers camping tur i Europa for å kjøre Crankworx i Innsbruck...
Rittrapport fra Anita, GP Polen! I helgen var siste “test” innen et av sesongens større mål; EM. EM er om 3,5 uke...
Fredrik Wilmann vant 2.etappen i Uno X Tour de Hallingdal fredag 6. juli. Les kommentarer og intervju på...
Ironman 70.3 Haugesund- 2. Plass På søndag deltok jeg i Ironman 70.3 Haugesund i strålende vær og gode forhold....
Det var ikke mange dager «hjemme» i Danmark jeg fikk før det var ut på farten igjen. Denne gangen var destinasjonen...
Bronsje til Sindre Haugsvær i NM gateritt i Sandefjord fredag kveld. Vi gratulerer! Følg NM her. Foto fra NM...
Suksessen og pall-plasser fortsetter! Denne gangen gikk turen til Tsjekkia igjen, bare Brno denne gangen. 16-17....
Sindre Bjerkestrand Haugsvær ble nr. 4 i NorgesCup rittet Gylne Gutuer på landevei. Rittet ble arrangert av...
Rapport fra Russland! Etter 2 suksessfulle helger med landeveisritt, hvor jeg har vært på pallen i alt jeg har stilt...
Tour of Norway for kids  arrangeresi Holmenkollen 22. mai kl 18:00 - 19:00 Tour of Norway for kids ble...