Rittrapport fra Anita

NM Bane 2020

28.februar 2021 ble det arrangert et forskutt NM bane 2020 for kun damer omnium – på Mallorca!

Bakgrunnen for dette var at NM 2020, som skulle holdes i Sola, ikke kunne gjennomføres, da banen ikke er klar.
Et nasjonalt mesterskap gir 100 poeng til verdensranklisten, 100 viktige poeng som hadde vært utrolig kjipt å miste i en sesong hvor det mer eller mindre er umulig å planlegge hvilke konkurranser man får kjørt. Jeg er derfor veldig glad for at jeg fikk muligheten til å ha et NM 2020 – på Mallorca hvor jeg befinner meg i øyeblikket! Så en stor takk til alle de som gjorde dette mulig!

Selve NM var åpent for alle norske damer (da det kun ar damer omnium som var på programmet), samtidig som vi hadde invitert både det irske landslaget og de lokale spanjolene.

Det var flere som hadde meldt seg på, men som alltid, er det litt frafall – og det endte med at det kun var meg og Lydia Gurley fra Irland som stilte til start.
I tillegg var min trener, Kenneth Berner, utnevnt til å være dommer og kommisær, mens Kenneth Kirkensgaard var en del av juryen og omgangsteller. David Monsaret, som er en del av det spanske forbundet, kom også for å se at alle regler ble fulgt. De som kjenner min trener rett – vet at Kenneth alltid følger hver regel til punkt og prikke. Det var målfoto, alle løp ble filmet, og tidtakingen gikk.

Selve konkurransen var faktisk hardere enn hva et vanlig NM pleier å være. 2 OL-deltagere som kjemper side og side kan ikke bli annet enn hardt. I fjor (NM 2019), var jeg også den eneste i kvinner elite, og mange av de forrige årene, har vi vært alt fra 2-5 ryttere. Selve konkurransen var utrolig god, det ble kjørt aggressivt, det ble kjørt hardt, og det ble kjørt spurt på spurt på spurt. Og ikke minst, så kunne man prøve mange forskjellig taktikk – noen som man lykkes med, andre som man lærte av.

Vi var forberedt på at vi skulle lage en konkurranse-stemning. Og det klarte vi også!
Benene oppførte seg som de pleier under oppvarming – gele-aktig, og uten krefter. Så løsnet det mer og mer underveis, jo mer man tror på at man faktisk er sterkt, rask og har god utholdenhet. Det var lærerikt å oppleve hvordan det mentale kan påvirke ens fysikk i så stor grad – når det tross alt kun var en lavterskel konkurranse i den arenaen hvor jeg pleier å trene, med de menneskene jeg er vant til å ha rundt meg.

Det er i hvert fall en erfaring jeg vil ta med meg videre og dra nytte av! Hvis man kan slippe av med gele-benene innen selve oppvarmingen starter tror jeg også man vil prestere bedre fra allerede første tråkk. Dette skal det jobbes mer med!

Nå er NM 2020 ferdig – og jeg kan smile fra øre til øre. Det ble en utrolig god konkurranse, hvor jeg lærte mye. Jeg lærte hvor mye det mentale stresset påvirker meg fysisk, jeg ble minnet på forskjellig taktikker til løp og jeg husker hvor utrolig gøy det er å være i en konkurransesituasjon og være inne i sin egen lille boble! Det er litt utrolig at jeg sitter igjen med en følelse at det virkelig var race. I mitt eget hode kunne det har vært 20 ryttere til start og fullspekket publikum – for det var slik jeg opplevde det – og det var gøy!

Nå gleder jeg meg bare til neste gang jeg skal sette startnummer på ryggen!

 

 

Nyheter

Corona-situasjonen fortsetter med å prege løpssesongen. Den opprinnelige planen var at den første Nations Cup (...
Søndag 18/4 starter vi igjen med fellestrening. Avreise fra Gamlebyen kl 0930, eller Hvervenbukta kl 1000 Det blir...
Enabakk Rundt er avlyst. Vi må dessverre avlyse Enabakk Rundt på grunn av den pågående coronapandeminen....
Olav Tyrhaug  Olav er tildelt NCF's Hedersdiplom på Regionstinget for utmerket jobb i NCF Region Øst’s...
28.februar 2021 ble det arrangert et forskutt NM bane 2020 for kun damer omnium – på Mallorca! Bakgrunnen for dette...
Jeg håper dere har kommet godt inn i år 2021! Året startet med å fortsatt være på Mallorca for min del. De siste 6...
Vi oppfordrer alle medlemer til å bruke våre klubbdrakter.  Det er avtalt med Bioracer at...
INVITASJON TIL 2-MILA 2021   Idrettsklubben Hero har gleden av å invitere til sitt tradisjonelle temporitt...
Møt Hero sitt herrelag 2021 her.    Forsidefoto Ola Morken (c)   
Vi ønsker Dere velkommen til 50. utgaven av Enebakk Rundt 2021. Påmeldingen er nå åpnet. Lenke til påmelding og...