Rittrapport fra Anita

Nordisk Mesterskap, Slola

Nordiske Mesterskap på Vår Energi Sola Arena 04-06. november

For første gang i historien ble et Nordisk Mesterskap arrangert på Vår Energi Sola Arena!

Det var et hardt og tettpakket program, med totalt 5 øvelser som jeg skulle delta i.

 

Fredag

Første øvelse var sprint. Ikke en disiplin jeg normalt deltar i internasjonalt, men som er morsomt på et nasjonalt nivå. Sprint starter med 200 meter flyvende på tid som kvalifikasjon.

Sist jeg kjørte (med to brukne ribben var tiden ca. 11,8) så jeg håpet jeg kunne slå denne tiden. Det gjorde jeg med god margin! Tiden ble en ny PR og ny norsk rekord på: 11,47 sek, dvs. over 62 km/t i snittfart!

Deretter var det semifinale, hvor jeg gikk videre til gull-finale. Jeg gikk av med seieren, med ganske god margin, og sanking av gull-medaljer er påbegynt!

Senere på kvelden var det scratch-løp. Grunnet lav deltakelse blant Kvinner Elite, ble vi slått sammen med Herre Elite og Herre Junior. Jeg var ganske spent på nivået, men det viste seg å være helt perfekt – en fart som liknet mye det vi damene holder internasjonalt.
Jeg var aktiv, og kom i brudd tidlig med 2 av herrene. Vi lå ute halve løpet, men ble hentet kort tid før mål. For min del var det ikke så mye igjen å spurte med til slutt, men karret meg inn på en super 6. plass totalt i herre-feltet og vant dameklassen overlegent.

 

Lørdag

Lørdag var duket for min favoritt-øvelse, omnium. Igjen var damene samkjørt med herrene, og jeg så frem til en lang, hard dag med 4 fellesstartsøvelser.

Scratch var litt roligere enn dagen før, men ble en kaotisk fellesspurt, da alle var klare og tente. Endte som nummer 6.
Temporittet hang jeg med helt i front, kapret 2 poeng underveis, og var med på å ta en runde på feltet med en mindre gruppe. Her endte jeg også som nr. 6.
Eliminasjon ble helt annerledes enn måten jeg normalt kjører – da jeg satt i front i første halvdel av løpet, før jeg ble presset litt lengre bak. Etter å måtte berge min egen hale ved å kjøre en all-out spurt bakfra når vi var 10 ryttere igjen, tok det på kreftene og jeg gikk ut som nr. 8.

I poengløp prøvde jeg å være offensiv og kapre litt poeng underveis. Klarte å få 5 poeng totalt, og endte på en 6. plass totalt.

Det var moro å henge med gutta helt i topp og gi dem kamp til døren! Enda morsommere var det at de så på meg som en av dem underveis, uten å hverken gi meg fordeler eller prøve å dytte meg bak i feltet.

 

Som en god avslutning på dagen, sa jeg ja til å være 3-mann til Team Sprint. Som det eneste Mix laget, kjørte jeg med en sprinter fra Sverige, Christoffer, og min gamle lagkompis, Sindre.

De 3 andre lagene besto kun av herrer, men med litt varierende nivå.

Sindre skulle starte og kjøre første runde, jeg var nr. 2 og Christoffer avsluttet.
Her ble jeg virkelig utfordret, da min eksplosivitet ikke er helt på nivå med gutta fra en stillestående start, og jeg kjempet og kjempet. Vi klarte å berge oss inn til gull-finalen, med en tid på 50 sekunder på 750 meter fra stående start.

I gull-finalen kuttet vi i underkant av 1 sekund på tiden vår, og fikk en tid på 49,XX sekunder, og gikk av med sølv! Det var gøy – og veldig utfordrende for min del!

 

Søndag

Siste dag var det kun en øvelse som gjensto; nemlig poengløp – igjen sammen med gutta. Jeg var fast bestemt på å være på hugget og virkelig kjøre hardt. Det ga veldig god uttelling i starten, og jeg lå på en samlet 3.plass helt til det gjensto 20 runder til mål. Etter en hard spurt, mistet jeg en gruppe som stakk i front og fikk en halv runde forsprang. Det klarte jeg aldri å hente inn igjen, og nok en gang, klarte jeg å ende på en 6. plass totalt i herrenes felt. Akkurat den føltes litt sur ut, da jeg var på nærme å virkelig gi gutta bank, men alt i alt er jeg kjempefornøyd med et utrolig godt utbytte av helgen, med mye god og aggressiv kjøring!

Totalt ble det 4 gull og 1 sølv. Nå er jeg oppe i totalt 16 Nordiske Gullmedaljer!

 

Neste helg starter Champions League – mer informasjon kommer!

Nyheter

Rittrapport fra Anita – Januar 2023 Etter et par uker med en god grunntreningsperiode, er banesesongen allerede i...
Innkalling til Årsmøte IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2023 kl. 1900 Sted Inkognitogata 10B, 0258...
            Et av årets store...
Enebakk Rundt. 2023 AVLYST. IK Hero må dessverre avlyse ENEBAKKRUNDT 2023 etter samtale med vakthavende meterolog...
Foto privat. Aasmund med gull teamsprint, bronse på sprint og 1000m Norsk rekord på teamsprint.  Anita...
Nordiske Mesterskap på Vår Energi Sola Arena 04-06. november For første gang i historien ble et Nordisk Mesterskap...
Jeg, Jonas Orset, har i år satset på gravel og syklet 9.oktober i historiens første utgave av VM i gravelsykling. Jeg...
Endelig kom dagen hvor det første internasjonale løpet ble arrangert på Vår Energi Sola Arena! To dager med god...
  VM 2022 Da er årets største løp over og ut! VM ble arrangert i Paris 12-16. oktober, samme arena som skal...
24.-25. sep arrangerte CK Nittedal runde 3 i NC utfor. IK Hero sendte kremen av troppen for å krige om edelt...