Rittrapport fra Anita

Januan - 2023

Rittrapport fra Anita – Januar 2023

Etter et par uker med en god grunntreningsperiode, er banesesongen allerede i gang!

Etter NM i Sola har jeg hatt noen uker med god grunntrening på Mallorca. Jul og nyttår ble tilbrakt her sammen med familien og ei rovenninne, slik at treningen kunne være helt optimal frem til en ny, krevende sesong. Mange gode timer ble tilbakelagt, og målet var å jobbe med å øke VO2-maks.

Helsetest

Året startet med en kort svipptur til Norge for å ta en helsesjekk hos Olympiatoppen. Som forventet, er jeg frisk som en fisk!

Treningsløp i Palma

7-8. januar var det Spank Cup på banen i Palma. Jeg fikk lov til å stille i Åpen Klasse (Menn junior + Menn Senior), og fikk derfor 2 dager med god konkurranse-matching! Vi var til sammen 20 til start, hvor det Tyske B-landslaget stilte med 4 av sine herrer til start. Dermed ble det et løp preget av mange angrep og god fart! Jeg fikk en god pekepinn på min egen form og fikk skjerpet på taktikk og plasseringsegenskapene mine.

Totalt endte jeg på en 4. plass samlet etter denne helgen, og må si meg meget fornøyd med å kun bli slått av 3 tyske herrer.

Formen er der hvor den skal være, og det tyder godt for kommende sesong!

UCI CL1 løp Portugal

Foto UVP - Federação Portuguesa de Ciclismo

Helgen 20-22. januar dro vi til Anadia, Portugal for å samle litt flere UCI-poeng og få siste ordentlige gjennomkjøring til EM som er i starten av Februar, i Grenchen, Sveits.

Rekordmange rytter var påmeldt, noe som ga en lang helg, med gode, harde konkurranser.

I dameklassen var det totalt 48-72 ryttere som var påmeldt, noe som betød at vi måtte ha 2-3 kvalifikasjonsheat for å kunne få lov til å faktisk stille til start, til de konkurransene som gir UCI-poeng.

Poengløp

Dag 1 var poengløp. Etter en lang reise (selv om det burde være kort mellom Mallorca og Portugal), var pulsen noe høyere enn vanlig.

Det var 2 kvalifikasjonsheat til poengløpsfinalen, og selv med høy puls og syre i beina, kom jeg sikkert videre etter å ha vunnet en spurt og sikret poeng i spurt nr. 3.

Selve startfeltet var et sterkt preget felt av flere ryttere fra samme nasjon, bl.a. 3 franskmenn, 3 briter og 3 polakker. Det ble kjørt hardt i fra start, og jeg holdt hodet kaldt i første halvdel av løpet. Fikk så tatt en runde på feltet med en større gruppe, vant en spurt underveis, fikk samlet litt spurtpoeng og vant siste spurt. Endte dermed på en fantastisk 2. plass i en Fransk Sandwich!

Omnium

Dag 2 var omnium, og her var det 3 kvalifikasjonsheat med 24 ryttere i hvert heat. Kun topp 8 i hvert heat gikk videre til selve omnium. I dag var pulsen normal, og jeg var fit for fight, selv etter en kort hvileperiode. I går var vi ferdig kl. 22, og første start var allerede kl. 9.30!

Kvalifikasjonen gikk fint, og jeg kom videre med god margin.

Omnium ble igjen en kamp mellom meg og franskmennene. Vi vekslet på å bli nr. 1,2,3 i de ulike øvelsene, og det ble derfor en tett kamp helt til den aller siste spurten i omnium. Jeg endte igjen som nr. 2 totalt i dag i en ny Fransk Sandwich!

Scratch

Dag 3 var scratch – og mitt aller siste løp med EM 2022 – drakten!

I dag var det to kvalifikasjonsheat, og jeg kom sikker videre til finalen.

Rett før finalen, begynte min hofteleddsbøyer å slå seg vrang, og jeg fikk nesten startsnekt, grunnet tanke på EM som kommer. Jeg fikk lov til å starte, og lovet å trekke meg dersom smertene ble for intense. Heldigvis gikk det fint å sykle, og med et felt som var preget av 2 harde konkurransedager i forveien, var det til min fordel at det var lite rykk og napp i feltet. Det ble en massespurt i stedet, hvor jeg sørget for å kjøre den progressivt opp i fart. Den holdt ikke helt hjem, men jeg kom avgårde med en flott 3. plass, noe jeg er veldig fornøyd med når styrken var noe redusert grunnet smerter.

Det var siste løp i denne drakten, men nye muligheter får å skaffe ny EM-drakt er allerede om 2 uker!

Foto privat

Nå er det tid til litt behandling på hofte og hofteleddsbøyer, og dermed er det 2 gode treningsuker igjen, før avreise til EM er søndag 5. februar.

Konkurransen for EM i Grenchen, Sveits er som følgende:

  • Onsdag 8. februar: Scratch
  • Fredag 10. februar: Omnium
  • Lørdag 11. februar: Poengløp

 

Løpene i Portugal har vist at formen er akkurat der hvor den skal være, styrken min er god, så nå er det kun finjusteringer som skal på plass innen jeg er topp tunet til EM!

Foto UVP - Federação Portuguesa de Ciclismo

Forsidefoto  UVP - Federação Portuguesa de Ciclismo

Nyheter

Rittrapport fra Anita – Januar 2023 Etter et par uker med en god grunntreningsperiode, er banesesongen allerede i...
Innkalling til Årsmøte IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2023 kl. 1900 Sted Inkognitogata 10B, 0258...
            Et av årets store...
Enebakk Rundt. 2023 AVLYST. IK Hero må dessverre avlyse ENEBAKKRUNDT 2023 etter samtale med vakthavende meterolog...
Foto privat. Aasmund med gull teamsprint, bronse på sprint og 1000m Norsk rekord på teamsprint.  Anita...
Nordiske Mesterskap på Vår Energi Sola Arena 04-06. november For første gang i historien ble et Nordisk Mesterskap...
Jeg, Jonas Orset, har i år satset på gravel og syklet 9.oktober i historiens første utgave av VM i gravelsykling. Jeg...
Endelig kom dagen hvor det første internasjonale løpet ble arrangert på Vår Energi Sola Arena! To dager med god...
  VM 2022 Da er årets største løp over og ut! VM ble arrangert i Paris 12-16. oktober, samme arena som skal...
24.-25. sep arrangerte CK Nittedal runde 3 i NC utfor. IK Hero sendte kremen av troppen for å krige om edelt...