Rittrapport fra Anita

European Games, Minsk

Rapport fra European Games

 

Mitt første European Games, og første gang jeg er med i et arrangement i regi av Olympiatoppen!

European Games ble arrangert i Minsk, Hviterussland, og er andre gangen det blir arrangert (det skal altså ikke forveksles med et Europamesterskap, da det ikke er helt det samme).

European Games er en forberedelse til OL, hvor opplegget er så å si det samme, med en utøver-by hvor alle nasjoner og idretter er samlet ett og samme sted.

 

Det jeg virkelig synes er fantastisk er at det kan være så mange forskjellige nasjoner og idretter samlet ett og samme sted, hvor alle kjemper om det ene og samme målet!

 

Ankomst

Som alltid reiste jeg sammen med Kenneth fra København til Minsk. Alt gikk smertefritt, hvor all bagasje kom og vi ble møtt ved bagasjeutleveringen av frivillige fra arrangementet. Syklene ble fraktet til banen, mens vi ble tatt med til utøverbyen hvor vi ble møtt av den norske lederen, Guro.

 

Utøverbyen

Selve utøverbyen var utrolig flott! Det var en studentby som de hadde gjort litt om på. Det var nok rundt 8-9 bygninger hvor utøvere og ledere bodde.  Ellers var det en stor matsal som var åpen døgnet rundt, fri klesvask, cafeer, snacks og spillerom. I tillegg hadde de laget et styrkesenter, samt at det også var en friidrettsbane i selve byen. Ute var det også en del frirom, med lek og moro.  

 

Den norske leieren

Den norske leieren var en mindre gruppe av 36 utøvere, fra 10 idretter. Totalt fikk vi 2 bronsemedaljer og 16 x topp 10 plasseringer. Fikk møtt de fleste når vi spiste, og fikk en god snakk med både badminton og bryting. Selve gruppen var en utrolig koselig gjeng, en engasjert og nysgjerrig gjeng, med mye positiv og god energi! Så stemningen var i hvert fall på topp!

 

 

Konkurransene

Poengløp

Min første konkurranse var poengløp. Jeg endte på en 7. plass med totalt 12 poeng, etter at jeg ble nr .2 i første spurt, midt-spurten, samt siste spurt.

Det var et hardt løp (selvfølgelig), hvor jeg hadde store ambisjoner til meg selv. Dessverre mistet jeg det avgjørende bruddet, og fikk ikke tatt en runde med de 4 som så endte med å kjempe om medaljene. Kunne jeg ha gjort noe annerledes? Både ja og nei. Man vet ikke hvordan løpet vil bli på forhånd, og man er nødt til å ta noen sjanser og føle på hva som er riktig der og da.

De første 15 rundene var ikke spesielt harde. Mye tydet på at det kunne bli et spurtløp, og derfor gikk jeg etter spurtene. Dette ble så endret, og det endte med å bli et løp hvor det gjaldt å ta runder fremfor spurter. Løpet ble ikke vunnet av forhåndsfavorittene, Nederland og Italia som endte på hhv. 5. og 6. plass. Man vet aldri hva som skjer i et løp hvor det er 24 jenter som har hver sin plan, men samme drøm og mål. Jeg gjorde mitt beste, og selv om jeg både er fornøyd og misfornøyd på samme tid, er det bare å ta med lærdommen videre og fortsette å tro og drømme om at jeg også får en medalje snart.

 

Scratch

Dagen etter var det scratch som gjaldt, og igjen så gledet jeg meg enormt mye. Det var et løp som ble kjørt kontrollert, i jevn, høy fart hele veien. Det første riktige bruddet kom når det manglet 7-8 runder til mål fra Russland. Ingen gikk etter, og avstanden vokste. Når det var 3,5 runde igjen gikk feltet i stå, alle slo opp i banen og jeg kom brasende nedenunder på sort linje. Jeg fikk fort et hull på ½ banelengde. Spurten var i lengste laget, men siden hullet var der, gikk jeg all-in og så meg ikke tilbake. Jeg fikk hentet russeren når det var 1 runde som gjensto, og jeg hadde fortsatt god fart på. Dessverre blir jeg hentet med 60 meter igjen til mål og ender på 5. plass.

Bortsett i fra at jeg så for meg medalje, kan jeg ikke være annet enn fornøyd. Jeg gav alt hva jeg hadde, jeg kjempet hele veien til målstreken og jeg trodde på det. Det lykkes ikke, men jeg gjorde mitt aller beste for å klare det.

 

Omnium

Omnium er alltid et vanskelig løp, med mange løp som kan gå begge veier.

Scratch gikk dessverre ikke min vei, hvor jeg igjen fikk startet spurten for tidlig, ble sperret inne og endte på en 12. plass.

Tempoløpet derimot gikk etter planen, og jeg fikk tatt en runde med 8 andre, hvor jeg ender som nr. 7 etter en deplassering, grunnet at jeg ikke holdt helt min linje i siste spurt.

I eliminasjon gjorde jeg mitt beste, og kjempet til det var tomt for krefter. Lå for mye i front, men ville heller dø i front enn å bli sperret inne i feltet. Endte derfor som nr. 7.

Poengløpet var planen å holde Hviterussland sitt hjul, da jeg visste hun skulle prestere. Det gikk også i en viss grad, inntil det viste seg at hun hadde en alt for stor motor, og klarte å sykle fra meg. Jeg ga hva jeg hadde, og endte til slutt på en samlet 10. plass.

 

Alt i alt er jeg fornøyd. Jeg ga det jeg hadde, og jeg prøvde når jeg så at momentene var der. Det gikk ikke min vei medaljemessig, men jeg fortsetter å drømme og tro på at jeg vil lykkes!

Nyheter

Det er moro å være i gang med å reise og sykle konkurranser igjen! Etter en god helg i Praha, gikk turen hjem til «...
Rittrapport fra Tsjekkia   Helgen 4-5. september var det tid for mitt første UCI løp siden min VM bronse...
Rapport fra Sykkel-Anita Tiden har flydd siden sist jeg skrev en rapport, så det er på tide med en oppdatering! I...
IK Hero har svært gode medlemfordeler i "racing" avdelingen hos  Oslo Sportslager. Ta kontakt med...
Det tradisjonelle temporittet 2-mila er dessverre avlyst som følge av den pågående Covid-19 pandemien. ...
Søndagstur 12/7 kl 1000 Denne gangen går turen østover. Oppmøte på Hasle torg. Korteste mulighet er Olavsgaardrunden...
To siders portrett med Anita i Aftenposten i dag mandag 29. juni 2020.  
Søndagstur 28/6 fra Hvervenbukta kl 1000 Start fra rundkjøringen nederst i Kongsveien kl 0930 for de som sykler ut til...
Hei alle sykkelvenner! Søndagstur 21/6 fra Hvervenbukta kl 1000 Start fra rundkjøringen nederst i Kongsveien kl...
Første tur er på søndag 14/6 Start Hvervenbukta kl 1000 (Eller kl 0930 fra Gamlebyen) Turen går sikkert til Drøbak....