Rittrapport fra Portugal

God sesongavslutning for Anita

I helgen var jeg I Portugal for å sykle konkurransen Troféu Internacional de Anadia! Totalt hadde jeg 10 løp fordelt på 3 dager, 4 forskjellige disipliner og en god blanding av sprint og utholdenhet.

Dag 1

Det startet med kvalifikasjon i scratch (noe jeg lett kom igjennom), finalen i poengløp og finalen i scratch.
Igjen var jeg så nære pallen i poengløp. Jeg endte på 4. plass, à poeng med nr. 2 og 3! I scratch ble jeg nr. 5, noes om var en god plassering. Jeg kjørte et veldig bra løp, men litt feilplassering mot slutten gjorde at jeg ikke kom helt frem.

Dag 2

Endelig min dag! Jeg har vært så nære pallen så mange ganger i det siste, men alltid klart å miste det. Men i dag klarte jeg det! Og det føltes veldig bra ut å endelig klarte opp på 2. plassen. :)

Dagen startet med kvalifikasjon for omnium, noe jeg klarte å komme «lett» igjennom. Jeg fikk ikke den beste starten i scratchløpet, men kjempet meg opp. Jeg ble nr. 8 i scratch, men vant tempoløpet, noe som førte til at jeg lå som nr. 2 samlet.

Tempoløpet var fantastisk, jeg jeg kjørte sånn som jeg alltid har drømt om at jeg kan. Og endelig fikk jeg bevist det. Jeg hadde full kontroll og hadde verdens beste følelse underveis. Eliminasjon gikk også veldig bra, og følte endelig at jeg hadde kontroll og overskudd. En disiplin jeg har slitt med litt i det siste, hvor jeg ikke har hatt helt kontroll. Men den kom i dag, og jeg fikk vist at jeg kan selv om jeg endte på en 5.plass. Poengløpet var utrolig moro! Jeg vant poengløpet med 10 poeng foran nr. 2, (selv om det ikke var nok til å slå henne samlet).

Igjen så hadde jeg god kontroll under poengløpet, kjørte på mine egne premisser og følte overskudd. Akkurat den måten som jeg elsker å sykle på! Så det var en god dag og en perfekt måte å avslutte 2017 på!

Dag 3

Syklet jeg keirin – ikke min disiplin (da det er en ren sprint disiplin), men det var utrolig gøy! Jeg fikk sykle mot noen av verdens raskeste damer og prøve meg i mye større gir enn jeg ellers konkurrerer i. Og det beste var nok at jeg var utrolig nærme å kvalifisere meg til gullfinalen! Men til slutt endte jeg i 7-9. plass finalen, hvor jeg klarte å bli nr. 8! Veldig fornøyd med min «hviledag» og det var gøy å prøve noe nytt når jeg likevel ikke hadde noe annet å finne på en søndagsformiddag.

 

Det var en fin måte å avslutte 2017 på og jeg ser allerede frem til nye ritt og utfordringer i 2018! Det blir spennende å se hva 2018 bringer!

Nyheter

Løpsrapport Anita Nå er det ca. 1 måned siden NM på bane hvor jeg tok storeslem! Tiden har flydd siden den tiden, og...
Ved siden av Norseman var Ironman VM på Hawaii det store målet i år. Sesongen har gått veldig bra så langt og...
Rapport fra Norgesmesterskap på bane Helgen 12-14. oktober var det tid for Norgesmesterskap på banen. Arrangementet...
Rapport fra Sykkel-Anita Helgen 28-30. september var reisemålet Bordeaux for å delta i «Coupe de France Fenioux...
Så er banesesongen så vidt i gang etter EM! Det har vært en litt hardere periode etter EM, spesielt mentalt. Jeg har...
Sykkelklubben Hero inviterer til Gratis sykkelskole for barn mellom 8 og 10 år Fire tirsdager på rad fra 28. august...
Tirsdag 12.juni dro Simen, Tobias og jeg på en 2 ukers camping tur i Europa for å kjøre Crankworx i Innsbruck...
Rittrapport fra Anita, GP Polen! I helgen var siste “test” innen et av sesongens større mål; EM. EM er om 3,5 uke...
Fredrik Wilmann vant 2.etappen i Uno X Tour de Hallingdal fredag 6. juli. Les kommentarer og intervju på...
Ironman 70.3 Haugesund- 2. Plass På søndag deltok jeg i Ironman 70.3 Haugesund i strålende vær og gode forhold....