Rittrapport København 6-dagersløp

Anita fortsatte med sterk kjøring i Danmark

Anita Stenberg fortsetter sin gode form og i Danmark ble det nesten seier under VRS Ladies Cup.

Torsdag 1. januar til lørdag 3. januar ble det avholdt VRS Ladies Cup under København 6-dagersløp. Forventingene var blandet, da det snart er VM og formen er relativt god, men samtidig var det girbegrensning og et annet type format enn jeg er vant til. Vi skulle konkurrere i par i et såkalt "paromnium" og avslutte det hele med madison. Totalt skulle vi kjøre 9 løp. 8 av dem var individuelle fellesstarter, inkl. 2 dernyløp (bak motorsykkel), hvor vi samlet poeng til teamet, og den med høyest poengsum vant.

Det aller siste løpet var UCI Madison. Jeg kjente ikke min nye lagkamerat fra før. Amber, en ung rytter fra Barbados. Vi fant fort tonen, og ble faktisk et veldig bra par utover konkurransen når vi lærte hverandres styrker og svakheter, og klarte å legge opp den perfekte lagtaktikken.


Anita til venstre og Amber til høyre.

Dominerte Derny

Torsdag hadde vi scratch, derny (kun meg) og eliminasjon. Det gikk veldig bra! Jeg ble 3'er i scratchløpet og 6'er i eliminasjon. Dernyløpet dominerte jeg! Det var sinnsykt gøy! Nesten 60km/t i snitt og det var ingen som kunne true meg. Så etter dag 1 lå jeg og Amber an til 3. plass overall!

Sterk kjøring av Amber

Fredag var en tung dag for min del. Girbegrensningen og derny'en hadde satt sine spor, og det ble en lang kamp. Det var eliminasjon, poengløp, longest lap (kun Amber) og derny (kun meg) på programmet. Vi fikk en 7.plass i eliminasjon og 4. plass i poengløp. Amber kjørte longest lap, noe hun var sinnsykt god til! Hun fikk 2. plassen! I derny var jeg "uheldig" og trakk siste startposisjon. Så det ble "kun" til en 4. plass, litt sur nedtur etter maktdemostrasjonen i går. Uansett så hadde dagens bestrebelser satt oss på en 3. plass samlet.

Sterk kjøring også på lørdagen

Lørdag og siste dag. Det var to korte scratchløp, samt madison på programmet. Og pallplassen var godt innenfor rekkevidde. I dag var det taktikk det handlet om. Amber skulle sitte klistret på mitt hjul, da vi hadde bruk for at vi begge fikk poeng. Jeg skulle ta ansvar og plassere oss i spurten, mens hun "bare" skulle opp på siden og forbi. Og taktikken fungerte! Hun holdt seg til planen, jeg holdt meg til planen. Jeg sørget for at vi var i front når spurten startet, og hun sørget for å sitte på mitt hjul! Det ga oss til slutt 45 poeng totalt, en 3. plass, kun 1 stakkars poeng fra seier!

Så var det tid for Madison. En disiplin jeg normalt ikke kjører, da jeg ikke har en norsk partner. Jeg har trent det en del, men løp har jeg ikke akkurat den store erfaringen med. Uansett så klarte vi det utrolig bra, og fikk en 4. plass, kun 1 poeng fra pallen!

Nå er det Nordiske mesterskap som er neste - allerede neste uke!

Nyheter

Løpsrapport Anita Nå er det ca. 1 måned siden NM på bane hvor jeg tok storeslem! Tiden har flydd siden den tiden, og...
Ved siden av Norseman var Ironman VM på Hawaii det store målet i år. Sesongen har gått veldig bra så langt og...
Rapport fra Norgesmesterskap på bane Helgen 12-14. oktober var det tid for Norgesmesterskap på banen. Arrangementet...
Rapport fra Sykkel-Anita Helgen 28-30. september var reisemålet Bordeaux for å delta i «Coupe de France Fenioux...
Så er banesesongen så vidt i gang etter EM! Det har vært en litt hardere periode etter EM, spesielt mentalt. Jeg har...
Sykkelklubben Hero inviterer til Gratis sykkelskole for barn mellom 8 og 10 år Fire tirsdager på rad fra 28. august...
Tirsdag 12.juni dro Simen, Tobias og jeg på en 2 ukers camping tur i Europa for å kjøre Crankworx i Innsbruck...
Rittrapport fra Anita, GP Polen! I helgen var siste “test” innen et av sesongens større mål; EM. EM er om 3,5 uke...
Fredrik Wilmann vant 2.etappen i Uno X Tour de Hallingdal fredag 6. juli. Les kommentarer og intervju på...
Ironman 70.3 Haugesund- 2. Plass På søndag deltok jeg i Ironman 70.3 Haugesund i strålende vær og gode forhold....