Rittrapport København 6-dagersløp

Anita fortsatte med sterk kjøring i Danmark

Anita Stenberg fortsetter sin gode form og i Danmark ble det nesten seier under VRS Ladies Cup.

Torsdag 1. januar til lørdag 3. januar ble det avholdt VRS Ladies Cup under København 6-dagersløp. Forventingene var blandet, da det snart er VM og formen er relativt god, men samtidig var det girbegrensning og et annet type format enn jeg er vant til. Vi skulle konkurrere i par i et såkalt "paromnium" og avslutte det hele med madison. Totalt skulle vi kjøre 9 løp. 8 av dem var individuelle fellesstarter, inkl. 2 dernyløp (bak motorsykkel), hvor vi samlet poeng til teamet, og den med høyest poengsum vant.

Det aller siste løpet var UCI Madison. Jeg kjente ikke min nye lagkamerat fra før. Amber, en ung rytter fra Barbados. Vi fant fort tonen, og ble faktisk et veldig bra par utover konkurransen når vi lærte hverandres styrker og svakheter, og klarte å legge opp den perfekte lagtaktikken.


Anita til venstre og Amber til høyre.

Dominerte Derny

Torsdag hadde vi scratch, derny (kun meg) og eliminasjon. Det gikk veldig bra! Jeg ble 3'er i scratchløpet og 6'er i eliminasjon. Dernyløpet dominerte jeg! Det var sinnsykt gøy! Nesten 60km/t i snitt og det var ingen som kunne true meg. Så etter dag 1 lå jeg og Amber an til 3. plass overall!

Sterk kjøring av Amber

Fredag var en tung dag for min del. Girbegrensningen og derny'en hadde satt sine spor, og det ble en lang kamp. Det var eliminasjon, poengløp, longest lap (kun Amber) og derny (kun meg) på programmet. Vi fikk en 7.plass i eliminasjon og 4. plass i poengløp. Amber kjørte longest lap, noe hun var sinnsykt god til! Hun fikk 2. plassen! I derny var jeg "uheldig" og trakk siste startposisjon. Så det ble "kun" til en 4. plass, litt sur nedtur etter maktdemostrasjonen i går. Uansett så hadde dagens bestrebelser satt oss på en 3. plass samlet.

Sterk kjøring også på lørdagen

Lørdag og siste dag. Det var to korte scratchløp, samt madison på programmet. Og pallplassen var godt innenfor rekkevidde. I dag var det taktikk det handlet om. Amber skulle sitte klistret på mitt hjul, da vi hadde bruk for at vi begge fikk poeng. Jeg skulle ta ansvar og plassere oss i spurten, mens hun "bare" skulle opp på siden og forbi. Og taktikken fungerte! Hun holdt seg til planen, jeg holdt meg til planen. Jeg sørget for at vi var i front når spurten startet, og hun sørget for å sitte på mitt hjul! Det ga oss til slutt 45 poeng totalt, en 3. plass, kun 1 stakkars poeng fra seier!

Så var det tid for Madison. En disiplin jeg normalt ikke kjører, da jeg ikke har en norsk partner. Jeg har trent det en del, men løp har jeg ikke akkurat den store erfaringen med. Uansett så klarte vi det utrolig bra, og fikk en 4. plass, kun 1 poeng fra pallen!

Nå er det Nordiske mesterskap som er neste - allerede neste uke!

Nyheter

Bane VM i Polen ble arrangert 27.februar til 3. mars. Jeg var kvalifisert til scratch og omnium. Treningene og...
På IK Hero sitt årsmøte torsdag 14. februar 2019 foreslo styret og ordenskollegiet og utnevne to æresbevisninger....
Styret i IK Hero minner om årsmøtet 14 februar 2019, klokken 19:00 på Frogner stadion, kafeén i 2 etasje. Lenke til...
Siste avdelinger av verdenscup og VM-kvote! Sesongens to siste verdensup avdelinger skulle rundes av i New Zealand...
IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2019 kl. 19.00  på Frogner Stadion Middelthuns gate 26, 0368 Oslo i...
Sykkelåret 2018 har bestått av oppturer og nedturer – store gleder og vanskelige perioder. Totalt har jeg vært på...
Berlin verdenscup                           ...
Løpsrapport Anita Nå er det ca. 1 måned siden NM på bane hvor jeg tok storeslem! Tiden har flydd siden den tiden, og...
Ved siden av Norseman var Ironman VM på Hawaii det store målet i år. Sesongen har gått veldig bra så langt og...
Rapport fra Norgesmesterskap på bane Helgen 12-14. oktober var det tid for Norgesmesterskap på banen. Arrangementet...