Verdenscupavslutning i Minsk

Sammenlagtseier i poengløp for Anita

Anita Stenberg avsluttet verdenscupen i suveren stil under helgens baneritt i Minsk.

Onsdag 17. januar reiste jeg og min trener Kenneth til sesongens siste verdenscup i Minsk, Hviterussland. En tur som har gitt mange oppturer, men også noen nedturer. En hard tur, men en bra tur. Gode resultater og mindre gode resultater. Gode opplevelser og noen frustrerende opplevelser.

Verdenscupavslutning

Fredag 19. januar var det poengløp på programmet. 80 runder med syre og høy puls! Poengløp har i det siste vært noe som virkelig har kjørt bra for meg. Jeg er ranket som nr. 1 på UCI sin verdensrankliste, samtidig som jeg lå som nr. 2 i overall standingen i verdenscup’en. Så jeg var klar og tent på å gjøre jobben som var i vente foran meg!

Og det gikk mildt sagt suverent!

Sammenlagseier i poengløp

Jeg startet hardt ut med å vinne den første spurten. Så prøvde jeg å få poeng på spurt nummer to, og det klarte jeg. Det brukte jeg mye krefter på og ble jo straffet litt for det midtveis, hvor jeg vil si jeg hadde en liten krise. Men jeg klarte å komme meg opp igjen mentalt, og fikk tatt en runde på feltet med 3 andre ryttere. Det var syre ut av arma, men veldig moro! Jeg endte med en bronsemedalje(!) og det er min første pallplass i en World Cup! Så jeg kan ikke være mer fornøyd! I tillegg vant jeg poengløpet samlet overall i world cup'en! Det er også første gang! Så jeg kan ikke gjøre annet enn å smile fra øre til øre, og være superstolt av meg selv! Jeg vil si det er det største jeg har gjort hittil i min karrière. Det betyr veldig mye for meg!

Omnium og scratch

Lørdag 20. januar var det omnium og scratch. Etter gårsdagens suksessopplevelse ønsket jeg jo selvfølgelig å klinke til igjen. Det er lettere sagt enn gjort. Det lykkes ikke å gjenta suksessen fra dagen før, og til slutt endte jeg på 11. plass i omnium og 13. plass i scratch! Totalt i verdenscuppen samlet endte jeg likevel på 6. plass i omnium (!) – noe jeg er veldig fornøyd med! - og 12. plass i scratch.

Så hvordan var nå lørdagen? Det var hardt, især mentalt. Jeg ønsket det så inderlig å klare å komme på pallen igjen, eller i hvert fall i nærheten. Og jo mer jeg prøvde, jo mer frustrert ble jeg, da jeg ikke fikk det til. Og frustrasjonen hjalp meg dessverre ikke i å kjøre sterkere. Så nå er det ikke annet å gjøre enn å prøve å finne ut av hva som gjorde at jeg klarte det fredag, men ikke lørdag. Selvfølgelig var jeg litt merket etter fredagens strev, men det er jo ikke ensbetydende med at jeg ikke kan være med i kampen om pallplass igjen dagen etter.

Nyheter

Bane VM i Polen ble arrangert 27.februar til 3. mars. Jeg var kvalifisert til scratch og omnium. Treningene og...
På IK Hero sitt årsmøte torsdag 14. februar 2019 foreslo styret og ordenskollegiet og utnevne to æresbevisninger....
Styret i IK Hero minner om årsmøtet 14 februar 2019, klokken 19:00 på Frogner stadion, kafeén i 2 etasje. Lenke til...
Siste avdelinger av verdenscup og VM-kvote! Sesongens to siste verdensup avdelinger skulle rundes av i New Zealand...
IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2019 kl. 19.00  på Frogner Stadion Middelthuns gate 26, 0368 Oslo i...
Sykkelåret 2018 har bestått av oppturer og nedturer – store gleder og vanskelige perioder. Totalt har jeg vært på...
Berlin verdenscup                           ...
Løpsrapport Anita Nå er det ca. 1 måned siden NM på bane hvor jeg tok storeslem! Tiden har flydd siden den tiden, og...
Ved siden av Norseman var Ironman VM på Hawaii det store målet i år. Sesongen har gått veldig bra så langt og...
Rapport fra Norgesmesterskap på bane Helgen 12-14. oktober var det tid for Norgesmesterskap på banen. Arrangementet...