VM bronse til Anita Stenberg

VM i Berlin 2020. Seier til Elinor Barker fra Storbritannia foran Jennifer Valente fra USA.

VM Berlin – oppsummering

VM var en stor opptur og mitt beste VM noensinne!

Anita Stenberg og trener Kenneth Berner. Foto privat.

Kort oppsummert; BRONSE i poengløp – min første medalje noensinne i et VM og 25 år siden sist Norge tok en medalje til et VM!

I tillegg ble jeg nr. 9 i omnium – og dermed ble jeg kvalifisert til OL!

Så det kunne ikke blitt bedre – fikk jeg nevnt at jeg tok medalje og kvalifiserte meg til OL?

Jeg kan fortsatt ikke få ned armene og slutte å smile fra øre til øre!

Foto Jesper Skovbølle.

 

Jeg vil også benytte anledningen til å takke alle som har sendt meg gratulasjoner! Jeg er overveldet og klarer nesten ikke å holde følge med alt som skjer på sosiale medier! Tusen takk – dere er fantastiske alle sammen! Jeg er så glad for all støtte og glede jeg får på alle fronter – det betyr bare så enormt mye!

 

Tusen takk til alle som har donert privat også – det betyr MYE!

 

 

Litt om min opplevelse fra VM i år:

I år fikk vi med oss dokumentaristen Bendik, som lager en dokumentar om meg til sin avsluttende oppgave på universitetet. Han var gullverdt – da han fikk tillatelse til å filme mine konkurranser oppe fra – og han gjorde det utmerket og bedre enn forventet!
Han filmet både i originalt tempo og i slow-motion. Det er første gang jeg noensinne har hatt mulighet til å se mine egne løp, med fokus på meg (og ikke selve løpet).
Slow-motion var helt fantastisk da man får med seg alle detaljer. Alle hodebevegelser, kroppsspråk og det føltes ut som man kan lese mine tanker, samt tankene til rytterne omkring meg, Det var kanon og et sinnsykt bra og lærerikt verktøy!

 

Det var en stor opplevelse å være til VM for fjerde gang – med kjente ansikter på publikumsrekken og flere nordmenn som hadde tatt turen. Takk til alle som heiet.

Foto Jesper Skovbølle.

Scratch – finale

Scratch-løpet var første konkurranse, et løp uten noen forventninger og press på mine egne skuldre. Selv er jeg utrolig fornøyd og fikk karrierens beste resultat til et VM – nr. 7!

Det ble kjørt hardt, men kontrollert fra start. Tempoet ble holdt oppe, så det var ikke mulig å komme med et eneste angrep, og det endte i en felles spurt. Selv om jeg er spurt-sterk er min svake side å plassere meg bra i feltet. Jeg gjorde noen småfeil underveis, f.eks å ikke ligge tett nok, ikke kjempe nok for å holde min plass, men jeg hadde mange krefter, og kom meg fint frem.

7. plass er jeg superfornøyd med!

 

 

Omnium

Etter en restitusjonsdag var det tid til omnium – et helt annet type løp med mye mer på spill, da det var siste sjanse for å komme med til OL.

Scratch-løpet var mye det samme som i går – igjen et høyt tempo fra start, hvor det ikke var mulig å komme med neon fremstøt. Det endte i en kaotisk spurt, hvor jeg lå utrolig godt plassert. Jeg var bedre i dag til å holde min plass, dytte til de andre, men.. Så kommer Australia til å sykle inn i mitt bakhjul når det gjenstår 1,5 runde til mål, ryttere bag meg går ned, og jeg mister tråkket i 2 sekunder. Nok til at jeg mister minst 5 plasser. Jeg ender likevel på en 12.plass, som er en fin start.

Tempo-race var et kaotisk løp. Og ikke et løp jeg var fornøyd med. Jeg ender igjen på en 12.plass, men uten noen poeng. Jeg hadde ingen kontroll og følte jeg syklet rundt som en hodeløs kylling, som ikke ante hva som var opp og ned. Samlet falt jeg også ned til en 14. plass, og jeg begynte å se mørkt på verden.

Topp 10 var mitt mål, og det føltes uendelig lagt opp. Jeg fikk totalt krise, og selv om Kenneth prøvde å snakke meg opp, ble ikke humøret så mye bedre.

 

Likevel tok jeg meg kraftig sammen til eliminasjon. Jeg kjempet med alt hva jeg hadde, brukte hodet så mye jeg kunne, og kom inn på en flott 9.plass – et løp som ble kjørt på mine premisser og med min taktikk – og jeg er ikke annet enn kjempefornøyd. Ikke minst, klatret jeg opp til en 11.plass, og verden begynte å smile til meg igjen.

 

Poengløpet var en lek – en hard lek, men jeg hadde en plan og jeg fulgte den til punkt og prikke. Og klarte derfor å ende på en 9.plass totalt – og sikret meg selv en OL-billett!

 

OL-billett

Alt-i-alt var det en superduper dag. 9.plass og OL-billett – det er innafor og så kan man smile fra øre til øre.

 

 

Poengløp

Vel, hva skal jeg si? Det er noe av mitt livs høydepunkt!

Jeg vant BRONSE-medaljen, og jeg kan fortsatt ikke tro det! Lille meg, fra Drammen, nå med medalje fra VM! Det aller største løpet som finnes, med unntak av OL! Det er bare sykt!

 

Hva skal jeg si?

Ambisjonene i dag var rett og slett å ha det GØY. Jeg hadde ingen press, ingen forventninger, og ville faktisk bare opp på banen, ha det gøy og vise hvem jeg egentlig er. Jeg vet at jeg kjører utrolig bra til trening, og har ofte underprestert til konkurranse. Det ville jeg endre på i dag. Gjett om jeg fikk gjort det!

Jeg følte jeg hadde kontroll hele veien (nesten). Jeg var litt avventende i starten, til noen av rytterne hadde fått brent sitt krutt av. Etter ca. 20-25 runder, får Mexico i brudd og får et stort forsprang. USA stikker, og Nederland går rask etter, med meg på hjul. Vi blir fort en trio som jobber godt sammen, og tar fort en runde på feltet. Etter det tar jeg litt pust i bakken, samler krefter igjen, og er klar til den siste delen av konkurransen, og den mest avgjørende. Jeg får hentet litt poeng på nest siste spurt, og kommer igjen av sted i en mindre gruppe når det mangler 8 runder av rittet. Vi får hull til feltet, og når det mangler ½ runde igjen, og feltet kommer flyvende bak meg, fyrer jeg av min spurt, og vinner siste spurt – som gir dobbelt opp med poeng! Dermed sikrer jeg min 3. plass!

Det var helt sinnsykt, og jeg var ikke en gang klar over det selv i starten. Når det går opp for meg, ja, da kan jeg ikke slutte med å smile fra øre til øre!

Foto Jesper Skovbølle.

Nå skal jeg videre en ukes tid til Malaga, før alt fokus rettet mot OL! Det blir gøy!

Forsidefoto NTB scanpix

Nyheter

Det tradisjonelle temporittet 2-mila er dessverre avlyst som følge av den pågående Covid-19 pandemien. ...
Søndagstur 12/7 kl 1000 Denne gangen går turen østover. Oppmøte på Hasle torg. Korteste mulighet er Olavsgaardrunden...
To siders portrett med Anita i Aftenposten i dag mandag 29. juni 2020.  
Søndagstur 28/6 fra Hvervenbukta kl 1000 Start fra rundkjøringen nederst i Kongsveien kl 0930 for de som sykler ut til...
Hei alle sykkelvenner! Søndagstur 21/6 fra Hvervenbukta kl 1000 Start fra rundkjøringen nederst i Kongsveien kl...
Første tur er på søndag 14/6 Start Hvervenbukta kl 1000 (Eller kl 0930 fra Gamlebyen) Turen går sikkert til Drøbak....
Flotte bilder Alle foto privat
Enebakk rundt 2020 er dessverre avlyst som følge av den pågående Covid-19 pandemien. Styret i IK Hero setter...
IK Hero følger de generelle retningslinjer som blir gitt av myndighetene i forbindelse med Covid-19 tiltak. 1 april vil...
REFERAT FRA ÅRSMØTE 13. FEBRUAR 2020 Avholdt på Frogner Stadion Kafé 2 etg. Middelthunsgate 26 0368 Oslo Klokken 19:...